Agressie en vermogen

Berichten (4)

De GRIP-app: van grote waarde voor de behandeling van cliënten met agressieproblemen

24-11-2020

​De GRIP-app is ontwikkeld door Larissa Hoogsteder (hoofd behandelzaken de Waag) en Joan van Horn (hoofd onderzoeksafdeling de Waag). De innovatieve app is in gebruik bij de Waag sinds 2017 en bedoeld als hulpmiddel voor cliënten met agressieproblematiek. Cliënten kunnen de app op hun mobiel downloaden en dagelijks gebruiken. Momenteel zijn Hoogsteder en Van Horn bezig om de app verder te ontwikkelen.

Lees meer

TOPGGz-keurmerk aan de Waag voor de zorglijn Agressie en Vermogen

20-10-2020

​Het bestuur van de Stichting Topklinische GGz (TOPGGz) heeft op 12 oktober het TOPGGz-keurmerk toegekend aan de Waag voor de zorglijn Agressie en Vermogen, onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten. De Waag mag de komende vier jaar het keurmerk voeren voor de gehele zorglijn Agressie en Vermogen, waarbinnen diverse hoogspecialistische zorgprogramma’s (waaronder TOPZORG) worden aangeboden. Als organisatie zijn wij enorm trots op deze erkenning.

Lees meer

Nieuwe groepsmodule voor winkeldievegges

20-09-2018

Onlangs is er een groepsbehandeling voor winkeldievegges toegevoegd aan de zorglijn Agressie en Vermogen. Nyomi Cairo en Loes Stockmann, beide behandelaren van de Waag Rotterdam, hebben de module samen ontwikkeld met ondersteuning van de afdeling behandelzaken van de Waag. Binnenkort volgt ook ondersteuning via een blended care aanbod. ‘Wij merkten dat er veel winkeldievegges werden aangemeld bij de Waag. Ook hoorden we van de reclassering dat er behoefte was aan een behandeling voor deze vrouwen,’ vertelt Nyomi Cairo.

Lees meer

Erkenningen ARopMaat

20-09-2018

Op 28 maart 2018 heeft de Erkenningscommissie Justitiële Interventies de zorgprogramma’s ARopMaat Ambulant en ARopMaat Klinisch beoordeeld. De commissie heeft beide interventies als ‘goed onderbouwd’ erkend. Voor de jeugdversie zijn echter al aanwijzingen dat het programma doeltreffend is. Agressie Regulatie op Maat Ambulant Volwassenen is bedoeld voor volwassenen vanaf 18 jaar met (ernstige) agressieproblematiek en wordt bij de Waag aangeboden.

Lees meer