Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
17 november 2016

Sprekers DFZS tijdens 11e landelijke studiedag 'Forenssich Zorg'

Op 22 november 2016 vindt in het Aristo in Amsterdam de 11e landelijke studiedag 'Forensische Zorg' plaats. Een passende en effectieve voortzetting van zorg na afloop van een forensische (strafrechtelijke) titel werkt bevorderend bij het tegengaan van recidive. Hoe zorg je voor een soepele overgang van de forensische zorg naar de reguliere ggz en voortzetting van die zorg? Wat zijn hierbij de beschermende factoren? En hoe bevorder je de samenwerking tussen alle bij de forensische zorgketen betrokken stakeholders?

Tijdens deze studiedag, met verschillende lezeingen en interactieve workshops, geven Vivienne de Vogel (hoofd onderzoek) en Henriette van der Maeden (GZ-psycholoog en hoofd behandeling) een sessie over Vrouwen in de forensische zorg; risicotaxatie en beschermende factoren.

Sessie Vrouwen in de forensische zorg
Hoewel de aandacht voor geweld door vrouwen de laatste jaren is toegenomen, is er nog veel onduidelijk over de achtergrond en positie van vrouwen in forensisch psychiatrische instellingen. Deze sessie gaat in op de beschermende en risicofactoren voor recidive én de uitdagingen bij de resocialisatie van vrouwen.

Casus
Er is door de organisatie een film gemaakt over een casus. Deze korte film wordt tijdens de sessie getoond en besproken.

Meer informatie over deze studiedag?