Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
18 december 2017

Succesvolle Topzorg-bijeenkomst voor verwijzers en ketenpartners

Op 14 December heeft het Topzorgteam van De Waag Rijnmond een werkconferentie georganiseerd voor verwijzers en ketenpartners. Het publiek van de werkconferentie bestond onder andere uit (jeugd)reclasseringswerkers, medewerkers van de gemeente, het openbaar ministerie, dienst justitiële inrichtingen, wijkteams en dagbestedings- en woonprojecten.

Topzorg is een behandelmethodiek voor behandeling op maat bij een complexe doelgroep. De doelgroep bestaat uit 17- tot 24-jarigen met een hoog recidiverisico op vermogensdelicten. De behandeling is in eerste instantie gericht op stabilisatie (psychisch en sociaal). Na de stabilisatiefase wordt gebruik gemaakt van een combinatie van individuele en systeembehandeling. Behandeling vindt grotendeels plaats binnen de leefomgeving van de cliënt, zoals thuis of op school.

Naast de plenaire presentatie was er tijdens de werkconferentie de mogelijkheid om een kijkje in de keuken van Topzorg te nemen middels verschillende workhops. De workshops bestonden uit informatie over systemische, individuele en medicamenteuze behandeltechnieken. Het publiek was enthousiast en heeft actief deelgenomen aan de verschillende workshoprondes. Na afloop van de werkconferentie was er een informele afsluiting waar de basis voor nieuwe samenwerkingscontacten is gelegd.