Nieuws


Contact


De Forensische Zorgspecialisten is graag bereid om tekst en uitleg te geven over onderwerpen op het gebied van forensische psychiatrie. Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview kunnen zij contact opnemen met een van de persvoorlichters.

Voor vragen over de Waag, de Forensische Polikliniek Kindermishandeling of de Van der Hoeven Kliniek kunnen journalisten ook bij hen terecht.

Veelgestelde vragen


Persvoorlichters:
Sandra Eigeman:  030-2758215
Corinne Derksen: 030-2758255

 • Wijziging aanmeldspreekuur Waag-vestiging Haarlem

  14-08-2015
  Dagelijks is de Waag-vestiging Haarlem telefonisch te bereiken voor het aanmelden van cliënten.
  Lees verder
 • Boek Forensische psychiatrie - Fundamenten en praktijk

  15-07-2015
  Vivienne de Vogel, Michiel de Vries Robbé en Ellen van den Broek, werkzaam bij De Forensische Zorgspecialisten, hebben een hoofdstuk geschreven in het boek 'Forensische psychiatrie'.
  Lees verder
 • Behandelaar Eva Versluijs in Sozio; 'Ik probeer gezinnen hoop te geven'

  15-07-2015
  Het vakblad Sozio, voor sociale professionals en het sociale domien, heeft in de juni-uitgave een rapportage gemaakt over het vakwerk van Eva Versluijs. Eva Versluijs is MST-therapeut bij de Waag Amersfoort (de Waag is een onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten).
  Lees verder
 • Symposium 60 jaar Van der Hoeven Kliniek

  07-07-2015
  De Van der Hoeven Kliniek bestaat dit jaar 60 jaar. Om dit te vieren organiseren wij voor onze relaties op donderdag 5 november in Tivoli-Vredenburg, Utrecht een middagsymposium met als thema ‘Verleiding’.
  Lees verder
 • 'Niet elke pleger springt uit de bosjes' - interview Wineke Smid

  07-07-2015
  Wineke Smid staat met het interview ‘Niet elke pleger duikt op uit de bosjes’ in het nieuwste Online Augeo Magazine. Deze is geheel gewijd aan de aanpak van seksueel geweld tegen kinderen.
  Lees verder
 • De accountmanagers van De Forensische Zorgspecialisten over de zorg voor jeugd

  07-07-2015
  Het jeugdstelsel is inmiddels een half jaar vernieuwd. Op 1 januari 2015 is de transitie jeugdzorg ingegaan. Monique Uijen en Milo Oudenhoven, accountmanagers van De Forensische Zorgspecialisten, kijken terug op het eerste halve jaar; wat is de stand van zaken nu de gemeenten de verantwoordelijkheid hebben voor de zorg voor de jeugd?
  Lees verder
 • Jaarpres(en)tatie 2014 gepubliceerd

  01-07-2015
  De jaarpres(en)tatie 2014 is gepubliceerd met als thema ‘Toekomstgericht werken: de beste condities creëren’. Het jaar 2014 stond voor De Forensische Zorgspecialisten voornamelijk in het teken van de voorbereidingen op 2015: voor de Van der Hoeven Kliniek waren dit de voorbereidingen op de renovatie, en de Forensische Polikliniek Kindermishandeling en de Waag hebben zich voorbereid op de transitie jeugdzorg die per 1 januari 2015 is geëffectueerd.
  Lees verder
 • Inspectie positief over algemene verlofpraktijk

  30-06-2015
  Het onderzoek van de Inspectie Veiligheid en Justitie (IVenJ) naar de verlofpraktijk bij de Van der Hoeven Kliniek is afgerond. Dit onderzoek was ingesteld naar aanleiding van het te ruim interpreteren van een verlofmachtiging in een specifieke casus. Staatssecretaris Dijkhoff heeft vandaag de rapportage met beleidsreactie naar de Tweede Kamer gestuurd. Hierin wordt geconcludeerd dat de algemene verlofpraktijk uitstekend op orde is.
  Lees verder
 • De Waag en KIB beoordeeld als beste zorg door CZ op het gebied van ernstige persoonlijkheidsstoornissen

  30-06-2015
  Op dit moment zijn de accountmanagers van De Forensische Zorgspecialisten volop bezig met de verkoop van het behandelaanbod voor gemeenten, zorgverzekeraars en Justitie. Inmiddels is het behandelaanbod van de Waag en de KIB op het gebied van ernstige persoonlijkheidsstoornissen beoordeeld als ‘beste zorg’ door zorgverzekeraar CZ. Dit houdt in dat cliënten van CZ voor deze problematiek bij voorkeur worden doorverwezen naar de Waag en de KIB.
  Lees verder
 • Nieuwsbrief FPKM juni 2015

  16-06-2015
  In deze uitgave staat onder andere een interview met Margot Boeve (kinderarts bij de Ommelander Ziekenhuis Groep), schrijft secretaresse Marlies Toonstra over haar werkdag en wordt een casus voorgelegd.
  Lees verder
 
De Forensische Zorgspecialisten

De Forensische Zorgspecialisten biedt menselijke oplossingen voor een veiliger samenleving. Hiervoor leveren we een breed palet aan kennis en diensten in de forensische zorg. We respecteren ieders eigen unieke geschiedenis en geloven in menselijke groei. Van daaruit werken we aan een maatschappij waar iedereen zich goed en veilig voelt.

Iedere website is verplicht te informeren over het gebruik van cookies. Deze website maakt uitsluitend gebruik van cookies voor webstatistieken.


De Forensische Zorgspecialisten
Willem Dreeslaan 2
3515 GB Utrecht
Postbus 174
3500 AD Utrecht
Tel: +31 (0)30 - 275 82 75
Fax: +31 (0)30 - 275 82 00
ln.netsilaicepsgrozehcsisnerofedMAPS@ofni