Nieuws


Contact


De Forensische Zorgspecialisten is graag bereid om tekst en uitleg te geven over onderwerpen op het gebied van forensische psychiatrie. Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview kunnen zij contact opnemen met een van de persvoorlichters.

Voor vragen over de Waag, de Forensische Polikliniek Kindermishandeling of de Van der Hoeven Kliniek kunnen journalisten ook bij hen terecht.

Veelgestelde vragen


Persvoorlichters:
Sandra Eigeman:  030-2758215
Corinne Derksen: 030-2758255

 • Jaarpres(en)tatie 2014 gepubliceerd

  01-07-2015
  De jaarpres(en)tatie 2014 is gepubliceerd met als thema ‘Toekomstgericht werken: de beste condities creëren’. Het jaar 2014 stond voor De Forensische Zorgspecialisten voornamelijk in het teken van de voorbereidingen op 2015: voor de Van der Hoeven Kliniek waren dit de voorbereidingen op de renovatie, en de Forensische Polikliniek Kindermishandeling en de Waag hebben zich voorbereid op de transitie jeugdzorg die per 1 januari 2015 is geëffectueerd.
  Lees verder
 • Inspectie positief over algemene verlofpraktijk

  30-06-2015
  Het onderzoek van de Inspectie Veiligheid en Justitie (IVenJ) naar de verlofpraktijk bij de Van der Hoeven Kliniek is afgerond. Dit onderzoek was ingesteld naar aanleiding van het te ruim interpreteren van een verlofmachtiging in een specifieke casus. Staatssecretaris Dijkhoff heeft vandaag de rapportage met beleidsreactie naar de Tweede Kamer gestuurd. Hierin wordt geconcludeerd dat de algemene verlofpraktijk uitstekend op orde is.
  Lees verder
 • De Waag en KIB beoordeeld als beste zorg door CZ op het gebied van ernstige persoonlijkheidsstoornissen

  30-06-2015
  Op dit moment zijn de accountmanagers van De Forensische Zorgspecialisten volop bezig met de verkoop van het behandelaanbod voor gemeenten, zorgverzekeraars en Justitie. Inmiddels is het behandelaanbod van de Waag en de KIB op het gebied van ernstige persoonlijkheidsstoornissen beoordeeld als ‘beste zorg’ door zorgverzekeraar CZ. Dit houdt in dat cliënten van CZ voor deze problematiek bij voorkeur worden doorverwezen naar de Waag en de KIB.
  Lees verder
 • Nieuwsbrief FPKM juni 2015

  16-06-2015
  In deze uitgave staat onder andere een interview met Margot Boeve (kinderarts bij de Ommelander Ziekenhuis Groep), schrijft secretaresse Marlies Toonstra over haar werkdag en wordt een casus voorgelegd.
  Lees verder
 • Bereikbaarheid Van der Hoeven Kliniek tijdens de Tour de France

  11-06-2015
  Op 3, 4 en 5 juli wordt het vertrek van de Tour de France gehouden. Dit evenement vindt in 2015 in het hart van Utrecht plaats.
  Lees verder
 • 7 oktober - Congres pedofilie en pedoseksualiteit

  10-06-2015
  Opsluiten, sleutel weggooien en nooit meer vrijlaten". De Nederlandse samenleving oordeelt genadeloos. Pedofilie is een gevoelig onderwerp dat voor professionals binnen de ggz, forensische zorg en organisaties met een maatschappelijke taak zoals reclassering moeilijk bespreekbaar is. Hoe slaat u een brug tussen uw professionele verantwoordelijkheden en de maatschappij?
  Lees verder
 • Vivienne de Vogel spreekt op congres Geweldige zorg rond agressie

  03-06-2015
  Op 10 juni vindt, in de Reehorst te Ede, het congres “Geweldige zorg rond agressie” plaats.
  Lees verder
 • Tweede editie Waagnieuws 2015 verstuurd

  19-05-2015
  Op 19 mei 2015 is de tweede regionale editie van Waagnieuws verstuurd. De nieuwsbrief van de Waag wordt sinds dit jaar naar drie verschillende regio’s verstuurd. Voor elke regio is er in deze editie een interview met een teamleider jeugd; Simone Dust (Noord-Holland), Francis Niessen (Midden-Nederland) en Niels Boswinkel (Zuid-Holland).
  Lees verder
 • De Waag in Buch in de Bajes IV

  21-04-2015
  De Waag heeft meegewerkt aan opnames van Buch in de bajes IV. In de aflevering van donderdag 16 april 2015 werd behandelaar Mirjam den Houdijker gevolgd in haar werk in de Penitentiaire Inrichting in Rotteerdam. De uitzending heet ‘Werken aan jezelf.’
  Lees verder
 • Topzorg erkend en ARopMaat jongvolwassenen leidt positieve veranderingen

  20-04-2015
  Het zorgprogramma Topzorg van de Waag is voorlopig erkend. De erkenning geeft aan dat de behandeling voldoet aan de kwaliteitscriteria van de Erkenningscommissie Gedragsinterventies Justitie en dat het daarom in de verwachting ligt dat het programma effectief zal zijn.
  Lees verder
 
De Forensische Zorgspecialisten

De Forensische Zorgspecialisten biedt menselijke oplossingen voor een veiliger samenleving. Hiervoor leveren we een breed palet aan kennis en diensten in de forensische zorg. We respecteren ieders eigen unieke geschiedenis en geloven in menselijke groei. Van daaruit werken we aan een maatschappij waar iedereen zich goed en veilig voelt.

Iedere website is verplicht te informeren over het gebruik van cookies. Deze website maakt uitsluitend gebruik van cookies voor webstatistieken.


De Forensische Zorgspecialisten
Willem Dreeslaan 2
3515 GB Utrecht
Postbus 174
3500 AD Utrecht
Tel: +31 (0)30 - 275 82 75
Fax: +31 (0)30 - 275 82 00
ln.netsilaicepsgrozehcsisnerofedMAPS@ofni