Nieuws


Contact


De Forensische Zorgspecialisten is graag bereid om tekst en uitleg te geven over onderwerpen op het gebied van forensische psychiatrie. Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview kunnen zij contact opnemen met een van de persvoorlichters.

Voor vragen over de Waag, de Forensische Polikliniek Kindermishandeling of de Van der Hoeven Kliniek kunnen journalisten ook bij hen terecht.

Veelgestelde vragen


Persvoorlichters:
Sandra Eigeman:  030-2758215
Corinne Derksen: 030-2758255

 • Palestijnse kinderen en militaire detentie

  18-04-2014
  Linda Vogtländer, jeugd- en kinderpsychiater van de Waag Utrecht, heeft meegewerkt aan het rapport Palestijnse kinderen in detentie een rapport van de Nederlandse multidisciplinaire expertgroep ter zake van de praktijken en gevolgen van arrestatie, verhoor, detentie en berechting van Palestijnse kinderen door de Israëlische autoriteiten. Dit rapport is op donderdag 17 april door haar en Jaap Doek gepresenteerd aan de vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken en aan de pers.
  Lees verder
 • Symposium 10 jaar FPKM groot succes!

  26-03-2014
  Op 20 maart 2014 vond in DeFabrique in Maarssen het symposium van de Forensische Polikliniek Kindermishandeling plaats. Deze dag werd georganiseerd ter ere van het 10-jarig jubileum van de polikliniek, en stond geheel in het teken van de samenwerking tussen ketenpartners bij een vermoeden van kindermishandeling.
  Lees verder
 • Jan Willem van den Berg spreekt op congres over Seksueel Misbruik

  24-03-2014
  Op 3 april vindt In de Driehoek in Utrecht het congres Seksueel Misbruik plaats. Dit congres gaat over seksueel misbruik van en door mensen met een verstandelijke beperking.
  Lees verder
 • Eerste regionale editie Waagnieuws verstuurd

  24-03-2014
  De eerste regionale editie van Waagnieuws is verstuurd op 18 maart 2014. Dat betekent dat vier verschillende regio’s waar de Waag actief is nu een eigen nieuwsbrief hebben. Voor elke regio zijn er aparte interviews en nieuwsberichten gemaakt, al is een deel van de artikelen voor alle nieuwsbrieven hetzelfde. Deze eerste regionale Waagnieuws staat vooral in het teken van de transitie jeugdzorg.
  Lees verder
 • Wanneer het uit de hand loopt: sterk verband tussen partnermishandeling en middelenmisbruik

  20-03-2014
  Bij veel plegers van partnermishandeling speelt middelenmisbruik een rol en relatief veel cliënten die in behandeling komen voor hun verslaving rapporteren partnergeweld in het afgelopen jaar. Het behandelen van deze groep helpt om de partnermishandeling te stoppen. Dit blijkt uit onderzoek waar drs. Fleur Kraanen, onderzoeker en GZ-psycholoog in opleiding bij de Waag Amsterdam, op 3 april 2014 aan de Universiteit van Amsterdam promoveert.
  Lees verder
 • Inschatten van beschermende factoren draagt bij aan voorspelling van geweldsrecidive

  20-03-2014
  Het gestructureerd inschatten van beschermende factoren voor geweld draagt bij aan een betere voorspelling van gewelddadige recidive onder tbs-patiënten. Op 14 april 2014 promoveert drs. Michiel de Vries Robbé, onderzoeker bij de Van der Hoeven Kliniek en promovendus aan de Radboud Universiteit, op dit onderwerp met zijn proefschrift ‘Protective Factors. Validation of the Structured Assessment of Protective Factors for Violence Risk in Forensic Psychiatry’.
  Lees verder
 • Mini-college risicotaxatie online

  12-03-2014
  Vivienne de Vogel, hoofd Onderzoek bij de Van der Hoeven Kliniek (onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten) heeft een minicollege over risicotaxatie gegeven en deze is online te bekijken. Risicotaxatie heeft als doel om recidive te voorkomen en biedt inzicht en richtlijnen voor risicomanagement.
  Lees verder
 • In profiel

  26-02-2014
  De Kliniek voor Intensieve Behandeling (KIB) van de Van der Hoevenkliniek is één van de vijf supraregionale klinische behandelcentra voor intensieve behandeling in Nederland.
  Lees verder
 • Knokken tegen agressie

  24-02-2014
  Het programma ValsPlat (NTR) zond afgelopen zaterdag een portret uit met als titel ‘Knokken tegen agressie’. De Waag is door de geportretteerde gevraagd om mee te werken aan het programma omdat de behandeling bij de Waag een belangrijk onderdeel van zijn leven is. Dick Nijenkamp, agressiepsycholoog van de Waag Amsterdam, is daarom geïnterviewd over de agressiebehandeling die hij geeft.
  Lees verder
 • FPKM organiseert symposium!

  19-02-2014
  FPKM (onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten) organiseert op 20 maart 2014 groot symposium dat geheel in teken staat van samenwerking tussen ketenpartners
  Lees verder
 
De Forensische Zorgspecialisten

De Forensische Zorgspecialisten biedt menselijke oplossingen voor een veiliger samenleving. Hiervoor leveren we een breed palet aan kennis en diensten in de forensische zorg. We respecteren ieders eigen unieke geschiedenis en geloven in menselijke groei. Van daaruit werken we aan een maatschappij waar iedereen zich goed en veilig voelt.

Iedere website is verplicht te informeren over het gebruik van cookies. Deze website maakt uitsluitend gebruik van cookies voor webstatistieken.


De Forensische Zorgspecialisten
Willem Dreeslaan 2
3515 GB Utrecht
Postbus 174
3500 AD Utrecht
Tel: +31 (0)30 - 275 82 75
Fax: +31 (0)30 - 275 82 00
ln.netsilaicepsgrozehcsisnerofedMAPS@ofni