Nieuws


Contact


De Forensische Zorgspecialisten is graag bereid om tekst en uitleg te geven over onderwerpen op het gebied van forensische psychiatrie. Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview kunnen zij contact opnemen met een van de persvoorlichters.

Voor vragen over de Waag, de Forensische Polikliniek Kindermishandeling of de Van der Hoeven Kliniek kunnen journalisten ook bij hen terecht.

Veelgestelde vragen


Persvoorlichters:
Sandra Eigeman:  030-2758215
Corinne Derksen: 030-2758255

 • 19 maart 2016: Open Dag TBS Nederland

  01-02-2016
  Op zaterdag 19 maart 2016 openen zeven forensisch psychiatrische centra en klinieken hun deuren voor het publiek. Voor bezoekers een unieke kans om een kijkje te nemen achter de muren en een antwoord te krijgen op vragen over tbs, behandeling en veiligheid. Inschrijven is verplicht en kan vanaf maandag 8 februari. Met deze Open Dag sluit TBS Nederland aan bij de Nationale Week van Zorg van Welzijn die van 14 tot en met 19 maart 2016 plaatsvindt.
  Lees verder
 • EMDR Deel II Praktijkboek - Toepassingen voor nieuwe patiëntengroepen

  22-01-2016
  Vanaf vorige week maandag ligt het boek EMDR Deel II Praktijkboek Toepassingen voor nieuwe patiëntengroepen en stoornissen in de winkel, waarin Herman Veerbeek, behandelaar bij de Waag (onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten) een hoofdstuk geschreven heeft.
  Lees verder
 • 26 januari 2016 - Festival Forensische Zorg

  19-01-2016
  Op 26 januari 2016 vindt de 8e editie van het Festival Forensische Zorg plaats, georganiseerd door het ministerie van Veiligheid en Justitie. Het centrale thema is dit jaar In Actie.
  Lees verder
 • Mona Keijzer: Behoud expertise onderzoek naar kindermishandeling

  18-12-2015
  ‘Als kamerlid heb ik twee jaar geleden voor het eerst kennisgemaakt met de Forensische Polikliniek Kindermishandeling’, begint Mona Keijzer haar opiniestuk op de politieke website The Post ‘en nu lopen ze het risico op ontslagen en verlies van deskundigheid.’
  Lees verder
 • 'Maak het bespreekbaar' - drugsgebruik bij pubers

  16-12-2015
  Aangekondigd in het onlangs verschenen AD-artikel 'Maak het bespreekbaar' vinden er in januari, februari en maart voorlichtingsbijeenkomsten plaats voor ouders over drugsgebruik van pubers. De Waag (onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten) is een van de initiatiefnemers van deze bijeenkomsten.
  Lees verder
 • Het eerste Signs of Safety congres in Nederland

  14-12-2015
  ‘Signs of Safety’ is een oplossingsgerichte benadering voor gezinnen waarin de veiligheid van een kind een zorg vormt. Het doel van de werkwijze is dat het kind (weer) veilig kan opgroeien als het kan in het eigen gezin. Het netwerk van het gezin is in deze methode essentieel. Samen met het netwerk brengt de hulpverlener in kaart waar zorgen over bestaan, wat de mogelijkheden en krachten van het gezin zijn om daar iets aan te doen en hoe geregeld wordt dat dat de kinderen nu en in de toekomst veilig zijn.
  Lees verder
 • 4 december - Antisociale problematiek - Er is meer mogelijk dan u denkt

  02-12-2015
  Op 4 december aanstaande is er een congres naar aanleiding van het verschijnen van het eerste Nederlandstalige Handboek antisociale persoonlijkheidsstoornis en psychopathie bij uitgeverij De Tijdstroom. Het congres wordt gehouden in Perron 3, Hoff van Hollantlaan 1 in Den Bosch-Rosmalen. Zowel aan het handboek als aan het congres werken medewerkers van De Forensische Zorgspecialisten mee. Zo hebben Evelyn Klein Haneveld, Ellen van den Broek en Vivienne de Vogel bijdragen aan het boek geleverd. Sander van Arum en Larissa Hoogsteder zullen een workshop geven op het congres.
  Lees verder
 • Sprekers De Forensische Zorgspecialisten op Forensisch Congres 7 december 2015

  02-12-2015
  Door veranderende wetgeving worden patiënten minder vaak en minder lang intramuraal behandeld in forensische instellingen en klinieken. Deze zorg zal deels verschuiven naar de overige instellingen die forensische zorg leveren, zoals de (jeugd)ggz, jeugdzorg en RIBW’s.
  Lees verder
 • 17 november - verslag Symposium de Waag Rijnmond

  23-11-2015
  Per 1 maart 2005 was met de aanstelling van Jenny d'Fonseca de Waag Rijnmond (de Waag is een onderdeel van De Forenissche Zorgspecialisten) een feit: Jenny was de allereerste medewerker en zij is er nog steeds!, net als de waag Rijnmond die haar 10-jarig bestaan in 2015, vorige week dinsdag met een geweldig Symposium heeft gevierd!
  Lees verder
 
De Forensische Zorgspecialisten

De Forensische Zorgspecialisten biedt menselijke oplossingen voor een veiliger samenleving. Hiervoor leveren we een breed palet aan kennis en diensten in de forensische zorg. We respecteren ieders eigen unieke geschiedenis en geloven in menselijke groei. Van daaruit werken we aan een maatschappij waar iedereen zich goed en veilig voelt.

Iedere website is verplicht te informeren over het gebruik van cookies. Deze website maakt uitsluitend gebruik van cookies voor webstatistieken.


De Forensische Zorgspecialisten
Willem Dreeslaan 2
3515 GB Utrecht
Postbus 174
3500 AD Utrecht
Tel: +31 (0)30 - 275 82 75
Fax: +31 (0)30 - 275 82 00
ln.netsilaicepsgrozehcsisnerofedMAPS@ofni