Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met een van onze persvoorlichters: Hiske Dibbets (tel. 030 - 275 82 55) of Sandra Eigeman (tel. 030 - 275 82 15).

Berichten (245)

Hoofd Behandelzaken van de Waag vertelt over wachtlijsten in de Volkskrant

01-08-2017

Onder de kop ‘Bevel rechter leidt niet tot snelle hulp jongere’ stond op 1 augustus een stuk op de voorpagina van de Volkskrant over wachttijden voor jongeren die een therapie opgelegd hebben gekregen door de rechter. In aanvulling op dit nieuwsbericht is Larissa Hoogsteder, Hoofd Behandelzaken Jeugd en Agressie van de Waag, geïnterviewd.

Lees meer

Tip voor de vakantie 'Geweld door vrouwen'

12-07-2017

Het boek 'Geweld door vrouwen', geschreven door onderzoeker en forensisch psycholoog Vivienne de Vogel, is te bestellen via uitgeverij Boom.

Lees meer

Burgemeester Undercover in de Van der Hoeven Kliniek

07-07-2017

Al enige jaren bestaat het project Burgemeester Undercover. Hierin nodigt de burgemeester van één stad verschillende burgemeesters uit het land uit om bij instanties in zijn stad, die te maken hebben met zorg en veiligheid, een dag mee te lopen. Het doel van dit project is om in real life te ervaren hoe (samen)gewerkt wordt in deze instellingen. In maart hebben twee burgemeesters een bezoek gebracht aan de Van der Hoeven Kliniek.

Lees meer

WaagNieuws juli 2017 verstuurd

04-07-2017

WaagNieuws, de digitale nieuwsbrief van de Waag, is verstuurd. In deze WaagNieuws van juli 2017 aandacht voor nieuwe ontwikkelingen: Een nieuwe serie over verhalen van cliënten: Vincent vertelt over zijn behandeling voor een vermogensdelict. Jarenlang leidde Vincent een dubbelleven. Hij had een goede baan. Ondertussen was zijn gedrag roekeloos en fraudeerde hij. Tot zijn bedrog uitkwam en hij in behandeling kwam bij de Waag.

Lees meer

Jaarverslag 2016 van De Forensische Zorgspecialisten verschenen: Op Eigen Kracht Vooruit!

22-06-2017

Het jaarverslag 2016 van De Forensische Zorgspecialisten (DFZS) is verschenen; een belangrijk jaar omdat DFZS heeft besloten om een zelfstandige organisatie te blijven. Daarom is gekozen voor het thema 'Op eigen kracht vooruit.' Door zelfstandig te blijven kan DFZS de hoge kwaliteit bieden die haar standaard is. Zo kunnen wij blijven innoveren, inspelen op nieuwe zorgvragen en bijdragen aan een veiligere samenleving. Deze en andere ontwikkelingen komen aan bod in het jaarverslag.

Lees meer

Geweld door vrouwen: tien verhalen over vrouwen veroordeeld tot tbs met dwangverpleging

17-06-2017

Waarom brengt een vrouw haar baby om het leven of laat ze haar kind seksueel misbruiken? Wat weten we eigenlijk over vrouwelijk gewelddadig gedrag en over de behandeling daarvan? In het zojuist verschenen boek Geweld door vrouwen geeft forensisch psychologe Vivienne de Vogel meer inzicht in vrouwen die in de forensische zorg zijn beland.

Lees meer

De Waag over misbruik in de sport in Nieuwsuur

14-06-2017

​Vanavond heeft het programma Nieuwsuur een item over misbruik in de sport. Voor dit item zijn Evelyn Klein Haneveld (hoofd behandelzaken de Waag), Wineke Smid (onderzoeker bij De Forensische Zorgspecialisten) en een cliënt van de Waag geïnterviewd.

Lees meer

ROM-data niet meer beschikbaar voor databank SBG

13-06-2017

Tot voor kort deelde de Waag maandelijks de uitkomsten van Routine Outcome Measurement-vragenlijsten (ROM) met databank Stichting Benchmark GGZ (SBG). De Waag maakt gebruik van ROM-vragenlijsten om informatie te verzamelen over de effectiviteit van behandeling bij haar cliënten. De uitkomsten van deze vragenlijsten zijn zodanig bewerkt dat deze niet tot een persoon te herleiden zijn.

Lees meer