Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met een van onze persvoorlichters: Hiske Dibbets (tel. 030 - 275 82 55) of Sandra Eigeman (tel. 030 - 275 82 15).

Berichten (278)

Topzorg erkend

23-10-2017

Het zorgprogramma Topzorg van de Waag is erkend. De Erkenningscommissie Justitiële Interventies heeft het programma als ‘goed onderbouwd’ beoordeeld op 27 september 2017. Topzorg is door de Waag in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie ontwikkeld voor high-risk jongvolwassenen die steeds terugvallen in strafbaar gedrag.

Lees meer

Pas op je grens erkend

23-10-2017

Het zorgprogramma ‘Pas op je grens’ van de Waag is erkend. De Erkenningscommissie Justitiële Interventies heeft het programma beoordeeld als ‘goed onderbouwd’ op 27 september 2017. De erkenning geldt voor 5 jaar. ‘Pas op je grens’ is ontwikkeld voor mannen vanaf 18 jaar met een licht verstandelijke beperking (LVB) die seksueel grensoverschrijdend gedrag vertonen en een matig of hoog recidiverisico hebben.

Lees meer

De Waag in Groningen actief

26-09-2017

Sinds mei 2017 is de Waag, aanbieder van ambulante forensische geestelijke gezondheidszorg, werkzaam in de stad Groningen. Eind 2016 kwam vanuit de Reclassering de vraag of de Waag cliënten uit de regio Groningen kon behandelen.

Lees meer

Certificering ForFACT-team Utrecht goed verlopen

22-09-2017

​Het team heeft een 4,5 gehaald van de in totaal 5 punten. Een mooi resultaat. Het betreft een certificering door de CCAF (Centrum Certificering ACT en FACT). Elke drie jaar moet een ForFACT-team zich opnieuw laten certificeren. Dit gaat volgens de Forensische FACTS, een scorelijst die zij op alle punten langslopen en uitvragen.

Lees meer

Hoofd Behandelzaken van de Waag in Zorg en Welzijn Magazine

07-09-2017

Larissa Hoogsteder, Hoofd behandelzaken van de Waag, is geïnterviewd voor een artikel over migrantenjongeren in de septembereditie van Zorg en Welzijn Magazine. Het artikel onderzoekt de vraag waarom zoveel migrantenjongeren in de forensische zorg behandeld worden.

Lees meer

Casussen uit het boek Geweld door vrouwen op radio 1

06-09-2017

De komende vier weken zal Vivienne de Vogel - onderzoeker bij De Forensische Zorgspecialisten - elke vroege donderdagochtend te horen zijn in het programma De dagwacht van AVRO-TROS; tussen 04:00 en 06:00 uur op NPO Radio 1. Fragmenten van vier casussen uit haar boek Geweld door vrouwen worden voorgelezen door Nienke Pluijm van Ammelrooij. Vivienne de Vogel geeft zelf duiding aan deze fragmenten.

Lees meer

Klinische voorziening Pelmolen 2 geopend; long care voor patiënten met persoonlijkheidsproblematiek

31-08-2017

Op 1 september 2017 wordt de afdeling Pelmolen 2 geopend; dit is de tweede long care-voorziening voor patiënten met persoonlijkheidsproblematiek van de Van der Hoeven Kliniek. De eerste afdeling van de Pelmolen startte in de zomer van 2016. Op de afdelingen van de Pelmolen wordt behandeling en begeleiding gegeven aan zowel mannen als vrouwen bij wie sprake is van een psychiatrische stoornis die in relatie staat tot (seksueel) gewelddadig gedrag.

Lees meer

Martin Bijker nieuwe directeur Van der Hoeven Kliniek

21-08-2017

Martin Bijker is 1 juni in dienst getreden als nieuwe directeur bij de Van der Hoeven Kliniek, centrum voor klinische forensische psychiatrie. Met deze aanstelling is hij lid van het directieteam van De Forensische Zorgspecialisten, waar de Van der Hoeven Kliniek onderdeel van is.

Lees meer