Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met een van onze persvoorlichters: Hiske Dibbets (tel. 030 - 275 82 55) of Sandra Eigeman (tel. 030 - 275 82 15).

Berichten (271)

Symposium Wearables in Practice

04-10-2019

De Forensische Zorgspecialisten investeert in technologische innovatie die kan bijdragen aan een veiligere maatschappij. Wij doen bijvoorbeeld onderzoek naar de GRIP-app, die helpt bij het op tijd herkennen van spanning en boosheid, en virtual reality.

Lees meer

Promotie Lisette van Zonneveld

04-10-2019

Recent is Lisette van Zonneveld, werkzaam als behandelaar bij de Waag Rijnmond, gepromoveerd aan de Universiteit Leiden op het onderwerp '​Geef zorg op maat om het risico op toekomstig crimineel gedrag te verminderen'. Daar zijn we als organisatie natuurlijk trots op.

Lees meer

Kunstroute Lauwerecht een succes

30-09-2019

Op donderdag 26 september 2019 vond er een kunstroute door de wijk Lauwerecht plaats. De Van der Hoeven Kliniek (locaties de Wierde en de Willem Dreeslaan) heeft samen met andere ondernemers uit Lauwerecht, het Ondernemersfonds Utrecht en Spoken Art Community de afgelopen maanden samengewerkt om met behulp van deze route de wijk Lauwerecht beter op de kaart te zetten.

Lees meer

Van der Hoeven Kliniek en de Nationale Sportweek

30-09-2019

De sportafdeling van de Van der Hoeven Kliniek doet jaarlijks mee aan de Nationale Sportweek. In deze week kunnen patiënten en medewerkers kennismaken met diverse sporten. De workshops worden gegeven door externe professionals, net zoals het buiten de muren gaat.

Lees meer

Van der Hoeven Kliniek en de Waag Utrecht behalen niveau Zilver van de Milieuthermometer als eerste zorginstellingen in Utrecht

26-09-2019

We zijn heel trots dat de Van der Hoeven Kliniek en de Waag Utrecht als eerste zorginstellingen van de gemeente Utrecht het niveau Zilver van de Milieuthermometer hebben behaald! De officiële ondertekening van het certificaat vond op woensdag 25 september plaats in het Bartholomeus Gasthuis in Utrecht. Het zilveren milieucertificaat is na de audit eind mei afgegeven voor onze locaties Willem Dreeslaan, de Wierde (Oudlaan) en de Waag Utrecht. Dat betekent dat we alles op het gebied van duurzaamheid voor deze panden op orde hebben en dat we onze bijdrage leveren om energie te besparen en de uitstoot van CO2 te beperken. Eerder behaalden de Van der Hoeven Kliniek en de Waag Utrecht al de bronzen Milieuthermometer.

Lees meer

Reactie artikel Telegraaf editie Utrecht

24-09-2019

Vandaag is er een artikel verschenen in de Telegraaf (editie Utrecht) met de kop 'Verkrachting in de tbs-kliniek'. De journalist heeft het artikel geschreven naar aanleiding van de gepubliceerde incidenten en voorvallen van de Van der Hoeven Kliniek op de website van het ministerie van Justitie en Veiligheid in de periode van mei 2018 tot en met augustus 2019.

Lees meer

WaagNieuws september 2019 verzonden

23-09-2019

Op 23 september is de WaagNieuws van september 2019, verzonden. In de tweede editie van dit 2019 de volgende onderwerpen: de Waag start met een cliëntenpanel. Nienke Sweers is projectmanager bij de Waag en aanspreekpunt voor het panel. In een interview legt ze uit waarom het cliëntenpanel belangrijk is. Lisa Tober is de nieuwe regiomanager van de Waag voor Midden-Nederland. In een interview vertelt ze onder andere: ‘De veelzijdigheid van dit werk spreekt me erg aan.’ PIBB is een unieke aanpak om huiselijk geweld te stoppen. Hester Mobach, behandelaar van de Waag Amsterdam, vertelt wat deze behandeling inhoudt. ‘De Waag maakt samen met zorginstellingen Altra, Blijf en Bright GGZ deel uit van een integraal behandelteam tegen huiselijk geweld.’

Lees meer

De Waag start met een cliëntenpanel: ‘Onze cliënten hebben een frisse blik; daar kunnen we veel van leren’

19-09-2019

Momenteel wordt er bij de Waag een cliëntenpanel opgericht. Nienke Sweers is projectmanager bij de Waag en aanspreekpunt voor het panel. Ze legt uit waarom het cliëntenpanel belangrijk is. ‘We willen graag dat onze cliënten meedenken over zaken die bij de Waag spelen,’ zegt ze. ‘Dat kan over van alles gaan, bijvoorbeeld de inhoud van de behandeling, over onderzoek bij de Waag, over informatievoorziening of over de inrichting van de wachtkamers. Onze cliënten hebben een frisse blik; daar kunnen we veel van leren. Het uiteindelijke doel is om met hun feedback onze zorg te verbeteren.

Lees meer