Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met Sandra Eigeman (030-275 82 15) en Astrid Goossens (030-275 82 55).

Berichten (342)

Uitkomsten onderzoek ‘Behandeling op afstand’ door Joan Van Horn en Julia Wilpert

01-02-2021

De uitbraak van het corona-virus vorig jaar maakte dat we massaal anders moesten gaan werken en leven. Voor de Waag betekende dit dat de meeste behandelingen plots via beeldbellen, telefoon, mail of chat gingen. Onderzoekers Joan van Horn en Julia Wilpert wilden weten wat de cliënten daarvan vonden en delen hun eerste resultaten. Een deel van de bevindingen vind je in het bijgevoegde onderzoeksbulletin, later volgt nog een artikel met meer resultaten.

Lees meer

Belangrijke mededeling voor cliënten en verwijzers Salland Zorgverzekeringen, ZorgDirect en HollandZorg - ENO

22-01-2021

Vanaf heden kunnen wij helaas geen nieuwe cliënten van Salland Zorgverzekeringen, ZorgDirect en HollandZorg - ENO in behandeling nemen. De reden hiervoor is dat Stichting De Forensische Zorgspecialisten, waar de Waag onderdeel van uit maakt, voor 2021 nog geen contract heeft afgesloten met deze verzekeraar.

Lees meer

DFZS @ FFZ 2021 Close(d)

20-01-2021

​Op 26 januari vindt het Festival Forensische Zorg plaats, voor de eerste keer online! Enkele collega’s zullen ook hun kennis delen.

Lees meer

Update maatregelen rondom het coronavirus bij de Waag

15-12-2020

Wij gaan door met het aanbieden van onze behandelingen. Vaak zal het gaan om een combinatie van face to face behandelingen, (beeld)bellen en eHealth. Groepsbehandelingen worden individueel voortgezet. Soms toch nog in combinatie met een groepsbehandeling, maar dan altijd via beeldbellen.

Lees meer

Mariëtte Keijser over innovatie binnen de forensische zorg – De DFZS-podcast #3

14-12-2020

In de derde aflevering van de DFZS-podcast praten we met Mariëtte Keijser, bestuurder van De Forensische Zorgspecialisten, over de rol van innovatie binnen de forensische zorg.

Lees meer

Project Meedoeners: eerstejaars studenten Social Work lopen mee in de tbs

11-12-2020

Het idee om studenten al in jaar 1 contact te laten maken met het forensische werkveld is enkele jaren geleden al ontstaan. Hoe kun je studenten, de aankomende professionals, al vanaf hun eerste opleidingsjaar kennis laten maken met het werk in een forensische kliniek? Dit idee kreeg vorm onder leiding van Okke Wisse, geestelijk verzorger bij de Van der Hoeven Kliniek en Richard van Asch, docent bij het Instituut Social Work aan de Hogeschool Utrecht (HU).

Lees meer

Jerusalema Dance Challenge

07-12-2020

Wij zijn trots op onze medewerkers. Naast dat zij in dit lastige jaar hoge kwaliteit van zorg zijn blijven leveren, hebben zij dat ook met veel enthousiasme gedaan. Dit enthousiasme is ook terug te zien in de Jerusalema Dance Challenge die we hebben opgenomen, voor en door collega's van De Forensische Zorgspecialisten, de Waag en de Van der Hoeven Kliniek.

Lees meer

Nieuwe vestiging van de Waag in Dordrecht

04-12-2020

Op 1 februari 2021 zal de nieuwe vestiging van de Waag in Dordrecht openen. Een van de behandelaren die daar gaat werken, is Kasandra van de Hoog. Ze vertelt: ‘De Waag zit al een paar jaar in het gebouw van de reclassering in Dordrecht en huurt daar een aantal kamers. Ondertussen is de vraag naar forensische zorg in Dordrecht blijven groeien.

Lees meer