Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws met onze nieuwsbrief. Meld je hier aan!

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met Sandra Eigeman (030-275 82 15) en Astrid Goossens (030-275 82 55).

Berichten (359)

Rogier ter Hall over het BedrijfsOpvangTeam - De DFZS-podcast #6

22-06-2021

​In deze aflevering van de DFZS-podcast praten we met Rogier ter Hall over het BedrijfsOpvangTeam van De Forensische Zorgspecialisten. Rogier is preventiemedewerker binnen DFZS en coördinator van het BOT. Het BOT is een team dat medewerkers binnen onze organisatie opvangt na een ingrijpende gebeurtenis op de werkvloer.

Lees meer

TBS Nederland publiceert 'Cijfers en Bijzonderheden 2020'

15-06-2021

TBS Nederland heeft vandaag het overzicht ‘Cijfers en Bijzonderheden 2020’ gepubliceerd. Hierin zijn een aantal relevante cijfers over dat jaar en de daarbij behorende achtergrondinformatie verzameld en op een overzichtelijke wijze weergegeven.

Lees meer

Informatieavond 'Werken bij de Van der Hoeven Kliniek'

14-06-2021

Op dinsdag 6 juli a.s. opent de Van der Hoeven Kliniek haar deuren voor potentiële groepsleiders. Ben je in het bezit van een diploma SPH/MWD/HBO-V of Psychologie en ben je benieuwd of de Van der Hoeven Kliniek bij je past? Kom dan een kijkje nemen in onze kliniek en beoordeel zelf!

Lees meer

Spanningsregulatiespel als stimulans voor gedragsverandering

26-05-2021

Vorig jaar werd de Innovatiechallenge georganiseerd, een initiatief van De Forensische Zorgspecialisten dat een podium geeft aan ideeën van werknemers voor het innoveren en verbeteren van behandelingen. Dit leek GZ-psycholoog Floor de Nie de uitgelezen kans om zijn idee voor een spanningsregulatiespel, een idee waarop hij allang broedde, in te brengen. Zijn innovatie werd uiteindelijk verkozen als winnend concept voor de Waag: Floor krijgt, net als collega’s Ilvy Van der Hoeven, en Milo Oudenhoven en Freya van der Meer, financiële en praktische steun om zijn idee de komende jaren te realiseren. In afwachting van het prototype legt hij uit wat zijn concept inhoudt, hoe hij op het idee kwam en op welke manier het spel cliënten kan helpen bij het inzichtelijk maken van en het omgaan met hun spanning.

Lees meer

Artikel over Niet-Aangeboren Hersenletsel in de forensische setting

12-05-2021

In Frontiers in Psychiatry is onlangs een literatuurreview verschenen over de behandeling van cliënten met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) in de forensische setting. Onderzoekers Joan van Horn, Femke Kuipers en Juliette Hutten hebben meegewerkt aan dit artikel.

Lees meer

“Beseffen wat taal kan teweegbrengen bij patiënten, is al een grote eerste stap”

10-05-2021

Vorig jaar vond de Innovatie Challenge 2020 plaats binnen De Forensische Zorgspecialisten, waaronder bij de Van der Hoeven Kliniek. Een van de winnende ideeën was dat van Ilvy van der Hoeven, teamleider bij de Van der Hoeven Kliniek in Utrecht. Ze wil met haar project het taalbewustzijn binnen de kliniek vergroten door in de eerste plaats de behandelplannen van patiënten naar een voor hen begrijpbare taal om te zetten. Dit heeft een grote impact op hen: Ilvy wil hen zo meer controle geven over hun eigen behandeling. Vol passie legt ze haar innoverende idee en de positieve verandering ervan uit.

Lees meer

Première theatertour en documentaire 'Rusteloze Zielen'

10-05-2021

Medewerkers en patiënten van de Van der Hoeven Kliniek, wijkbewoners en twee theatergroepen (Stut Theater uit Utrecht en Corner Stone uit Los Angeles) maakten met kunstvakdocenten Fons Diepenmaat, Eva Luining en Petra van den Brand een groot theaterstuk. Het thema is 'Wie ben ik, en wie ben ik zonder de ander?'. Tijdens het Nederlands Film Festival werd het voor het eerst voor publiek gespeeld, bij de première van de documentaire 'Rusteloze Zielen - scènes uit de tbs'.

Lees meer

Niels Boswinkel over stalking - De DFZS-podcast #5

20-04-2021

In de vijfde aflevering van de DFZS Podcast praten we met Niels Boswinkel van de Waag Rijnmond over stalking. Niels Boswinkel is behandelaar en gespecialiseerd in de behandeling van stalkers. Zo vertelt hij over wat voor soort stalkers er zijn en of hier een goede behandeling voor is.

Lees meer