Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met een van onze persvoorlichters: Hiske Dibbets (tel. 030 - 275 82 55) of Sandra Eigeman (tel. 030 - 275 82 15).

Berichten (271)

Aankondiging van het boek 'Geweld door vrouwen - motieven en verklaringen' van Vivienne de Vogel

16-11-2016

​ In april 2017 verschijnt bij uitgeverij Boom ‘Geweld door vrouwen – motieven en verklaringen’; een boek van Vivienne de Vogel, hoofd van de afdeling onderzoek van De Forensische Zorgspecialisten. Het boek gaat over vragen als: wat brengt een vrouw ertoe haar kind te doden of haar man neer te steken? En zijn vrouwen gewelddadiger dan vroeger?

Lees meer

Week tegen Kindermishandeling - casus Lundi

15-11-2016

In de Week tegen Kindermishandeling - van 14 tot en met 20 november - doet de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik een beroep op iedereen om in actie te komen bij een vermoeden van kindermishandeling. In dat kader plaatst de FPKM deze week dagelijks een casus.

Lees meer

Forensisch arts Jonne Kortmann interview in JA!

14-11-2016

Jonne Kortmann, Forensisch arts bij de FPKM, is geïnterviewd voor de JA!, het vakblad voor jeugdartsen.

Lees meer

Week tegen de Kindermishandeling 14 - 20 november

14-11-2016

​Deze week is het Week tegen de Kindermishandeling. In deze week - van 14 tot en met 20 november - doet de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik een beroep op iedereen om in actie te komen bij een vermoeden van kindermishandeling. Eén persoon die in actie komt, is al genoeg om het leven van een mishandeld kind voorgoed te veranderen!

Lees meer

Sessie evaluatievragenlijsten supervisie en portfolio op VGCt congres

14-11-2016

Cognitieve gedragstherapie bestaat 50 jaar in Nederland en is springlevend! Dit werd vorige week in Veldhoven gevierd met een extra groot en feestelijk najaarscongres. Het congres richtte zich op iedereen die met CGt te maken heeft.

Lees meer

Nieuwe editie nieuwsbrief afdeling Onderzoek

07-11-2016

​Vandaag is de derde nieuwsbrief van afdeling Onderzoek van De Forensische Zorgspecialisten verzonden. Deze afdeling doet onderzoek naar de beste risicotaxaties voor onze cliënten en patiënten, en naar de effectiviteit van onze behandelingen. We werken samen met universiteiten en forensische instellingen.

Lees meer

De Waagnieuws van november 2016 is verstuurd

07-11-2016

De Waagnieuws van november 2016 is verstuurd. Deze nieuwsbrief van de Waag is voor verwijzers. Er staan artikelen in over de FAST-behandeling, het signaleren en bespreekbaar maken van dreigende gewelddadige radicalisering en over de stand van zaken van de jeugdbehandelingen. Lees meer over deze onderwerpen:

Lees meer

Jeugdbehandelingen: meer aanmeldingen maar krimp van budget

04-11-2016

In alle regio’s groeit het aantal jeugdbehandelingen bij de Waag. Gemiddeld gaat het om een paar procent meer aanmeldingen van jeugdige cliënten. Deze groei is ingezet in het tweede kwartaal van vorig jaar. Tegelijk is er in sommige regio’s bijna geen budget meer voor jeugdhulp. ‘Gelukkig zijn er in veel gevallen wel aanvullende afspraken gemaakt zodat de zorg kan doorlopen,’ zegt Evelien van Dijk, directeur van de Waag.

Lees meer