Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met een van onze persvoorlichters: Hiske Dibbets (tel. 030 - 275 82 55) of Sandra Eigeman (tel. 030 - 275 82 15).

Berichten (300)

Simone Dust geportretteerd in het boek “Gevoel is explosief materiaal”

18-01-2017

Simone Dust, behandelaar van de Waag Amsterdam, is een van de geportretteerden in het boek “Gevoel is explosief materiaal” dat op 12 januari 2017 werd gepresenteerd. Het is geschreven voor professionals die te maken hebben met jonge veelplegers. Het boek is gemaakt in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Aanleiding was een congres in 2014 waarin Erik Jonkman aandacht besteedde aan jeugdige veelplegers en hun worsteling te stoppen met hun criminele carrière.

Lees meer

Meer weten over beschermende factoren bij jeugd?

16-01-2017

Op 24 januari vindt in de Fabrique het Festival Forensische Zorg plaats, met als thema De Bedoeling. Tijdens dit festival houdt Michiel de Vries Robbé van de onderzoeksafdeling (samen met Anneke Kleven van de VU) een deelsessie. Het onderwerp van deze deelsessie is Beschermende factoren voor jeugd; innovatie in de keten.

Lees meer

Interessante sprekers tijdens jaarlijkse NL-ATSA congres

16-01-2017

Op 26 januari 2017 vindt het jaarlijkse NL-ATSA congres bij de Van der Hoeven Kliniek. Tijdens dit congres, met als thema 'Responsiviteit bij zedendaders, de grote bijzaak?' geven interessante sprekers een lezing.

Lees meer

Laat jij je informeren over Routine Outcome Monitoring?

13-01-2017

Tijdens het Forensisch festival op 24 januari, met als thema De Bedoeling, vertellen twee onderzoekers van de Waag over de ROM: Routine Outcome Monitoring: een kernset van risicofactoren voor de ambulante forensische populatie.

Lees meer

Mede-auteurs DFZS Handboek psychiatrie en lichte verstandeiljke beperking

06-01-2017

Onlangs is het boek Handboek psychiatrie en lichte verstandelijke beperking uitgekomen. Aan dit handboek hebben Vivienne de Vogel (hoofd afdeling onderzoek van De Forensische Zorgspecialisten) en Jan Willem van den Berg (psychotherapeut van de Van der Hoeven Kliniek) een bijdrage geleverd.

Lees meer

Geweld tijdens de behandeling - Festival Forensische zorg 2017

05-01-2017

Professionals in de forensische zorg werken dagelijks hard aan de belangrijke taak om patiënten klaar te stomen voor een veilige terugkeer in de maatschappij. Maar ook tijdens de behandeling in de kliniek komt geweld voor en helaas zijn hulpverleners hier maar al te vaak slachtoffer van.

Lees meer

Forensisch festival 2017 - De Bedoeling

02-01-2017

Elke dag leveren we ieder in onze eigen instelling de best mogelijke zorg aan onze cliënten. Betrokken, vakbekwaam en met hart voor ons werk. We doen dit in samenwerking met allerlei instanties: de rechterlijke macht, de inspectie, de samenleving. Deze buitenwereld is van grote invloed op ons werk. Het lijken soms aparte werelden.

Lees meer

Nieuwe lotgenotengroep Stop it Now!

16-12-2016

Voor het einde van het jaar start een nieuwe lotgenotengroep in Den-Haag voor partners/familieleden van mensen die seksueel grensoverschrijdend gedrag hebben vertoond.

Lees meer