Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met een van onze persvoorlichters: Hiske Dibbets (tel. 030 - 275 82 55) of Sandra Eigeman (tel. 030 - 275 82 15).

Berichten (245)

Hoofd behandelzaken de Waag in Internetpesters aangepakt

11-05-2016

Evelyn Klein Haneveld, hoofd behandelzaken bij de Waag, is geïnterviewd door misdaadverslaggever Peter R. de Vries voor het programma Internetpesters aangepakt. In het programma beantwoordt ze vragen over grooming en het behandelen van mensen die stalken via social media. In dit programma schiet Peter R. de Vries slachtoffers van internetpesten te hulp.

Lees meer

Artikel Screening for ADHD among offenders of intimate partner violence

18-04-2016

​Twee weken geleden is in International Journal of Forensic Mental Health het artikel Screening for ADHD among offenders of intimate partner violence gepubliceerd. Dit artikel is vanuit de Waag geschreven door Nannet Buitelaar en Robert Ferdinand.

Lees meer

DFZS aanwezig tijdens EUCCAN congres

12-04-2016

​Van 25 - 27 mei zal in Amsterdam het EUCCAN congres plaatsvinden. Tijdens dit congres, European Conference on child Abuse and Neglect, spreken Linda Vogtlander (behandelaar de Waag) en Sander van Arum (oud medewerker de Waag). Daarnaast is ook de FPKM aanwezig met een stand. Zij zullen laten zien wat zij kunnen betekenen in de keten van kindermishandeling.

Lees meer

Vivienne de Vogel gast editor van Special issue International Journal of Forensic Mental Health

23-03-2016

Deze week is het eerste deel verschenen van een dubbel special issue van International Journal of Forensic Mental Health over gender waarvoor Vivienne de Vogel (hoofd afdeling onderzoek bij De Forensische Zorgspecialisten) en Tonia Nicholls uit Canada gast editor waren. Zij schreven samen ook de introductie tot dit special issue waarin ze de literatuur naar genderverschillen in de forensische psychiatrie, gender-sensitieve risicotaxatie en gender-responsieve behandeling samenvatten.

Lees meer

Nieuwsbrief de Waag maart 2016 verzonden

22-03-2016

Waagnieuws - de nieuwsbrief van de Waag - van maart is verstuurd. In deze regionale nieuwsbrief van de Waag staan onder andere de volgende onderwerpen:

Lees meer

Nieuwsbrief FPKM maart 2016 verzonden

22-03-2016

Vanuit de Forensische Polikliniek Kindermishandeling verschijnt er, net als bij de Waag, een paar keer per jaar een digitale nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is bedoeld om verwijzers en professionals op de hoogte te houden van de diensten en ontwikkelingen bij de Forensische Polikliniek Kindermishandeling.

Lees meer

Nieuwe website voor de FPKM

21-03-2016

Sinds 8 maart 2016 heeft de FPKM een nieuwe website. Deze site is op de eerste plaats ontwikkeld om informatie toegankelijker te maken voor ouders, begeleiders en verwijzers. De toon is aansprekender geworden. Bezoekers worden door de site geleid met vragen als: ‘Wat is letselonderzoek?’ Of: ‘Hoe gaat een verwijzing in zijn werk?’

Lees meer

Pim Goddijn: 'Als je er niet naar kijkt, zie je het niet.'

21-03-2016

Pim Goddijn heeft een paar jaar geleden de opleiding tot forensisch verpleegkundige gevolgd. ‘Ik volgde Sandra Nootenboom, - opleidingscoördinator van de opleiding Forensische Verpleegkunde bij de FPKM - op twitter,’ vertelt Pim Goddijn wanneer hem wordt gevraagd waarom hij met deze opleiding begon. Goddijn werkt al 18 jaar als Ambulanceverpleegkundige bij RAV Hollands Midden en is daarnaast inmiddelsook Forensisch Verpleegkundige en Aandachtsfunctionaris Kindermishandeling.

Lees meer