Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met een van onze persvoorlichters: Hiske Dibbets (tel. 030 - 275 82 55) of Sandra Eigeman (tel. 030 - 275 82 15).

Berichten (271)

Lisa Tober, de nieuwe regiomanager van de Waag voor Midden-Nederland: ‘De veelzijdigheid van dit werk spreekt me erg aan’

19-09-2019

Lisa Tober is de nieuwe regiomanager van de Waag Midden-Nederland. Ze is in juli 2019 begonnen aan haar nieuwe baan. Haar eerste indrukken zijn positief. ‘Er hangt een prettige en open sfeer bij de Waag. Behandelaren zijn professioneel en betrokken,’ vertelt ze. ‘De forensische wereld is nieuw voor mij. Ik heb me verdiept in casuïstiek de afgelopen tijd. Daardoor krijg ik een steeds beter beeld van de forensische problematiek. Het valt mij op dat de cliënten van de Waag vaak kwetsbaar zijn. Dat is een doelgroep die me aanspreekt. Bij MEE, in mijn vorige baan, werkte ik ook met kwetsbare cliënten.’

Lees meer

PIBB is een unieke aanpak om huiselijk geweld te stoppen. ‘De Waag vormt samen met Altra, Blijf en Bright GGZ één behandelteam tegen Huiselijk Geweld’

19-09-2019

Om de hulpverlening op het gebied van huiselijk geweld beter op elkaar af te stemmen, is in oktober 2018 het Project Integrale Behandeling en Begeleiding (PIBB) van start gegaan in de regio Amsterdam. Hester Mobach, behandelaar van de Waag Amsterdam, maakt deel uit van PIBB en legt uit wat het inhoudt. ‘De Waag maakt samen met zorginstellingen Altra, Blijf en Bright GGZ deel uit van een integraal behandelteam tegen huiselijk geweld,’ zegt ze. ‘Wij helpen gezinnen waarbij sprake is van structureel geweld. Wij richten ons op het stoppen van dat geweld en het oplossen van hechtingsproblematiek.’

Lees meer

ForFACT-team Amersfoort ontvangt keurmerk

19-09-2019

Het ForFACT-team Amersfoort heeft op 27 augustus 2019 het keurmerk Forensisch Flexible ACT ontvangen van het CCAF. Het team levert intensieve outreachende zorg aan forensisch-psychiatrische cliënten die anders van zorg verstoken zouden blijven vanwege hun chaotische levensstijl, psychiatrische problemen en middelenmisbruik.

Lees meer

​‘Pas op je grens Jeugd’ van de Waag erkend

19-09-2019

​Het zorgprogramma ‘Pas op je grens Jeugd’ van de Waag is erkend. De Erkenningscommissie Justitiële Interventies heeft het programma beoordeeld als ‘goed onderbouwd’ op 19 juni 2019. De erkenning geldt voor vijf jaar. Pas op de grens Jeugd is bedoeld voor jongens (12-21 jaar) die seksueel grensoverschrijdend gedrag (SGG) vertonen of hebben vertoond. De doelgroep is onder te verdelen in de subgroepen misbruikers en kindmisbruikers.

Lees meer

Kunstroute door de wijk Lauwerecht in Utrecht

13-09-2019

​De Van der Hoeven Kliniek (de Wierde en de Willem Dreeslaan) is samen met andere ondernemers uit Lauwerecht, het Ondernemersfonds Utrecht en Spoken Art Community de samenwerking aangegaan om de wijk Lauwerecht op de kaart te zetten.

Lees meer

ForFACT-team in Amersfoort gecertificeerd!

09-09-2019

​Het ForFACT-team van De Forensische Zorgspecialisten uit Amersfoort heeft op 27 augustus 2019 het keurmerk Forensisch Flexible ACT ontvangen van het CCAF.

Lees meer

Informatieavond voor toekomstige collega’s

04-09-2019

Het is zo ver! Op maandag 16 september opent de Van der Hoeven Kliniek (de Wierde) haar deuren voor potentiële groepsleiders / sociotherapeuten. Ben je in het bezit van een diploma in SPH/MWD/HBO-V of Psychologie en ben je benieuwd of de Van der Hoeven Kliniek bij je past? Kom dan een kijkje nemen in onze kliniek en oordeel zelf!

Lees meer

Jules Mulder over pedofielen en misbruikplegers

30-08-2019

​In de media en op straat gaan veel ideeën rond over pedofielen: ze zijn gevaarlijk, ze plegen delicten en zijn een voortdurend gevaar voor onze kinderen. Maar wat is pedofilie eigenlijk en wat klopt er van deze vooroordelen? Wie van hen plegen seksueel misbruik? Kunnen we wat doen om hen te helpen te leven met hun voorkeur én seksueel misbruik te voorkomen?

Lees meer