Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met een van onze persvoorlichters: Hiske Dibbets (tel. 030 - 275 82 55) of Sandra Eigeman (tel. 030 - 275 82 15).

Berichten (245)

De ruimte van de Waag Haarlem is efficiënter ingedeeld

15-04-2019

Onlangs is de vestiging van de Waag Haarlem ingrijpend verbouwd. De reden van de verbouwing was tweeledig, leggen behandelaar Tineke Hopma en teamleider Ellen Keuter uit. Het gebouw was sterk verouderd en toe aan een opknapbeurt. Daarnaast bestond de wens om economischer met de ruimte om te gaan. ‘Op alle Waag-vestigingen wordt uit het oogpunt van bezuiniging gekeken of we efficiënter met de ruimte kunnen omspringen. Onze vestiging in Haarlem heeft in dat project als pilot gediend,’ zegt Ellen Keuter. Ze vertelt dat de vestiging sinds de herindeling een derde minder aan oppervlakte bestrijkt. ‘We hadden drie vleugels van het gebouw in gebruik en nu nog twee,’ zegt ze. ‘Hierdoor is er ruimte vrijgekomen en is het mogelijk geworden dat de reclassering in dit gebouw is getrokken. Dat was al lang een wens,’ zegt Keuter.

Lees meer

Behandelaar Anouk blogt over haar werk bij de Waag Almere: een ontdekkingsreis

15-04-2019

Daar ging ik dan, 1 augustus 2018, op weg naar mijn nieuwe werkplek, de Waag in Almere. Met gezonde zenuwen stapte ik uit de auto. Ik had geen idee wat mij te wachten stond, wat dit mij ging brengen én of ik de juiste keus had gemaakt om mijn oude werk te verlaten. Mijn eerdere werk als sociotherapeut bij FVK Basalt in Almere was superleuk, maar ik wilde mijzelf graag verder ontwikkelen en aan de slag als behandelaar. De gesprekken bij de Waag tijdens de sollicitatieperiode ervoer ik als erg prettig, qua sfeer totaal anders dan het formele vragenvuur bij eerdere sollicitaties. Ik hoopte heel hard dat dit ook de sfeer op de werkvloer was. Meteen bij binnenkomst werd ik welkom geheten met een bos bloemen. Oké, toon gezet. Mijn kamer werd toegewezen en mijn sleutel, garagetransponder en mijn werktelefoon lagen al voor mij klaar. Top!

Lees meer

Minister op bezoek bij de Waag

15-04-2019

Op donderdag 10 januari bracht minister Sander Dekker (voor Rechtsbescherming) een werkbezoek aan de Waag. Tijdens dit bezoek heeft de minister een beeld gekregen van de werkwijze van de Waag, waar de nadruk ligt op het behandelen van cliënten met een hoog risico op recidive. Ook is er inzicht gegeven in de belangrijkste risicofactoren die een rol spelen bij de behandeling. Naast uitleg over het programma Topzorg - een behandeling op maat bij een complexe doelgroep die bestaat uit 17- tot 24-jarigen met een hoog recidiverisico op vermogensdelicten - heeft de minister een gesprek gevoerd met een cliënt en een behandelaar van het ForFact Team.

Lees meer

Scriptieprijs voor Juliette Hutten (FARE projectcoördinator)

15-04-2019

Op 1 februari 2019 heeft Juliette Hutten (FARE projectcoördinator de Waag) de Scriptieprijs Forensische Psychologie in ontvangst mogen nemen voor haar scriptie: “Dropout in outpatient forensic mental health care”. Zij heeft haar scriptie geschreven tijdens haar stage bij de Waag - onder begeleiding van Mara Eisenberg en Carlijn Wibbelink (UvA) - in het kader van haar master Klinische Forensische Psychologie.

Lees meer

Van Rossem vertelt over de geschiedenis van de Van der Hoeven Kliniek

12-04-2019

Op dinsdag 12 maart bracht Maarten van Rossem een bezoek aan de Van der Hoeven Kliniek, locatie Willem Dreeslaan. Hij deed dit in het kader van zijn programma Maarten vertelt voor RTV Utrecht. Daarin bespreekt hij bijzondere locaties uit de geschiedenis van Utrecht en ditmaal stonden de Utrechtse school en de kliniek centraal. Het programma is uitgezonden op 11 april en te bekijken via de website van RTV Utrecht​.

Lees meer

Tienjarig jubileum de Wierde

12-04-2019

Gisteren vierden we het tienjarige jubileum van de locatie Oudlaan van de Van der Hoeven Kliniek (de Kliniek Intensieve Behandeling en drie longcare-afdelingen voor tbs). Het was een verrassende middag voor ketenpartners, verzorgd door patiënten en stafleden, met sprekers, presentaties en workshops.

Lees meer

Beste Werkgevers Keurmerk

10-04-2019

De Forensische Zorgspecialisten en haar zorgonderdelen Van der Hoeven Kliniek en de Waag zijn trots op het feit dat ze het keurmerk Beste Werkgevers 2018-2019 hebben verdiend. Dit is Nederlands grootste, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap.

Lees meer

Congres 'Voorbij de grens' over seksueel grensoverschrijdend gedrag

02-04-2019

Donderdag 28 maart vond het middagcongres ‘Voorbij de grens’ plaats in Utrecht. Zo'n 125 professionals namen deel. Onder hen waren medewerkers van lokale teams, Veilig Thuis Utrecht, Altrecht, Lijn5, SAVE en jeugdgezondheidszorg.

Lees meer