Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met Sandra Eigeman (030-275 82 15) en Astrid Goossens (030-275 82 55).

Berichten (342)

Zorgaanbieders tevreden over vonnis kort geding Regio Gooi en Vechtstreek

01-12-2020

Zorgaanbieders Youké, Levvel, Pluryn groep, ’t Kabouterhuis en de Waag zijn tevreden met de uitspraak van de rechter. Op 2 november zijn betrokken zorgaanbieders naar de rechter gestapt omdat zij onder de nieuwe inkoopvoorwaarden van de Regio Gooi en Vechtstreek (2021 en verder) de behandeling voor kinderen en jongeren in de betreffende gemeenten niet langer kunnen voortzetten. Met het vonnis kunnen gemeenten en zorgaanbieders een nieuwe start maken.

Lees meer

Zorgaanbieders van specialistische ambulante jeugdhulp naar de rechter gestapt vanwege lage tarieven Regio Gooi en Vechtstreek

27-11-2020

Vijf zorgaanbieders van specialistische en complexe ambulante jeugdhulp zijn op 2 november naar de rechter gestapt omdat zij onder de nieuwe inkoopvoorwaarden van de Regio Gooi en Vechtstreek (2021 en verder) de behandeling voor jongeren in de betreffende gemeenten niet langer kunnen voortzetten. De door de gemeenten aangekondigde tarieven voor deze regio liggen ver onder de kostprijs van zorgaanbieders Youké, Levvel, Pluryn groep, ’t Kabouterhuis en de Waag.

Lees meer

Start funderingswerkzaamheden voor de bouw van appartementen

26-11-2020

Medio december start de Van der Hoeven Kliniek met de funderingswerkzaamheden voor de bouw van appartementen aan de Oudlaan in Utrecht.

Lees meer

De GRIP-app: van grote waarde voor de behandeling van cliënten met agressieproblemen

24-11-2020

​De GRIP-app is ontwikkeld door Larissa Hoogsteder (hoofd behandelzaken de Waag) en Joan van Horn (hoofd onderzoeksafdeling de Waag). De innovatieve app is in gebruik bij de Waag sinds 2017 en bedoeld als hulpmiddel voor cliënten met agressieproblematiek. Cliënten kunnen de app op hun mobiel downloaden en dagelijks gebruiken. Momenteel zijn Hoogsteder en Van Horn bezig om de app verder te ontwikkelen.

Lees meer

De Waag opent een nieuwe vestiging in Dordrecht

17-11-2020

Per 1 februari 2021 gaan de deuren van ons nieuwe pand in Dordrecht open voor cliënten en verwijzers. Dichtbij de cliënt de juiste behandeling aanbieden is een van de belangrijkste redenen voor de Waag om zich te vestigen in Dordrecht.

Lees meer

TOPGGz-keurmerk aan de Waag voor de zorglijn Agressie en Vermogen

20-10-2020

​Het bestuur van de Stichting Topklinische GGz (TOPGGz) heeft op 12 oktober het TOPGGz-keurmerk toegekend aan de Waag voor de zorglijn Agressie en Vermogen, onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten. De Waag mag de komende vier jaar het keurmerk voeren voor de gehele zorglijn Agressie en Vermogen, waarbinnen diverse hoogspecialistische zorgprogramma’s (waaronder TOPZORG) worden aangeboden. Als organisatie zijn wij enorm trots op deze erkenning.

Lees meer

Bas van Wolffelaar over het gebruik van Virtual Reality in de behandeling - De DFZS-podcast #2

14-10-2020

In de tweede aflevering van de DFZS-podcast praten we met Bas van Wolffelaar over het gebruik van Virtual Reality als onderdeel van de behandeling. Bas is behandelaar en teamleider bij de Waag Almere in de zorglijn Agressie en Vermogen, en maakt in zijn behandelingen regelmatig gebruik van VR.

Lees meer

Reactie TBS Nederland op rapport ‘Geen kant meer op kunnen’ van Inspectie Justitie en Veiligheid

14-10-2020

​De Inspectie Justitie en Veiligheid (Inspectie) concludeert in het rapport ‘Geen kant meer op kunnen; een onderzoek naar de knelpunten en dilemma's in de resocialisatie van tbs-gestelden,’ dat binnen het tbs-systeem de positie van de hoofden behandeling onder te grote druk staat. Voor TBS Nederland (TBS NL) staat veiligheid binnen de sector altijd voorop. Wij zijn ons bewust van de knelpunten uit de rapportage. Deze zorgen er echter niet voor dat wij eerder en meer vrijheden geven dan verantwoord is voor de samenleving. TBS NL werkt met alle partijen samen aan de aanbevelingen en juicht de versnelling toe.

Lees meer