Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met een van onze persvoorlichters: Hiske Dibbets (tel. 030 - 275 82 55) of Sandra Eigeman (tel. 030 - 275 82 15).

Berichten (278)

Pim Goddijn: 'Als je er niet naar kijkt, zie je het niet.'

21-03-2016

Pim Goddijn heeft een paar jaar geleden de opleiding tot forensisch verpleegkundige gevolgd. ‘Ik volgde Sandra Nootenboom, - opleidingscoördinator van de opleiding Forensische Verpleegkunde bij de FPKM - op twitter,’ vertelt Pim Goddijn wanneer hem wordt gevraagd waarom hij met deze opleiding begon. Goddijn werkt al 18 jaar als Ambulanceverpleegkundige bij RAV Hollands Midden en is daarnaast inmiddelsook Forensisch Verpleegkundige en Aandachtsfunctionaris Kindermishandeling.

Lees meer

Casus: 'Toegebracht letsel niet altijd verdacht.'

16-03-2016

Een 13-jarige boerenzoon heeft de onderstaande afwijking op de binnenzijde van zijn rechter onderbeen. De jongen vertelt dat dit komt door ‘een val met de motor’: hij kreeg voor zijn 10e verjaardag een crossbrommer, waarmee hij regelmatig op het erf rijdt. Een paar jaar geleden is hij met de crossbrommer gevallen, waarbij zijn knie op een randje terecht kwam; ‘het lag daar toen helemaal open,’ vertelt de jongen.

Lees meer

Daphne Oudenhoven: 'De FPKM is een plek met expertise.'

16-03-2016

​Daphne Oudenhoven, werkzaam bij Veilig Thuis Noord- en Midden Limburg - voorheen bij het Advies Meldpunt Kindermishandeling (AMK) - heeft vanuit haar functie als gezinsonderzoeker regelmatig te maken met de FPKM. De forensisch-medische expertise wordt dikwijls gevraagd door de vertrouwensartsen van Veilig Thuis.

Lees meer

Training Static-Stable-Acute tijdens congres Antwerpen

16-03-2016

Morgen en overmorgen zal in Antwerpen aan de Thomas More Academie, in samenwerking met NL-ATSA, een tweedaags internationaal congres met de titel ‘At the Crossroads’ plaatsvinden. De huidige stand van zaken en wenselijke toekomstige ontwikkelingen met betrekking tot de behandeling van zedendelinquenten zal worden besproken door internationaal vooraanstaande experts in samenwerking met NL-ATSA.

Lees meer

Column: Raad voor de Kinderbescherming op bezoek

16-03-2016

​Vrijdagochtend. 09.00 uur: Volgende week een harde deadline van twee onderzoeken als gerechtelijk deskundige. Gelukkig had ik ze gisteren af: de laatste stukjes tekst zijn nu herlezen en ik verwerk de opmerkingen van mijn collega. En dan nu echt de laatste eindjes: de lay-out opmaken, printen, net niet genoeg tijd om nog te paraferen, want inmiddels staan er bezoekers in de hal.

Lees meer

Mira Mendel: 'Als een documentaire vragen oproept, heb je het goed gedaan.'

15-03-2016

Oktober vorig jaar is de documentaire Pijnlijk Bewijs uitgezonden door de NCRV. De documentaire gaf een unieke inkijk in het gecompliceerde werk van de medewerkers van de Forensische Polikliniek Kindermishandeling (FPKM). In Pijnlijk Bewijs kijkt men voor het eerst mee met de werkzaamheden bij de polikliniek: er worden kinderen gevolgd met onderzoek, medewerkers geïnterviewd maar ook komen er familieleden van onderzochte kinderen aan het woord. Mira Mendel, producer bij Interakt, heeft meegewerkt aan Pijnlijk Bewijs. Ze vertelt meer over haar betrokkenheid bij deze documentaire.

Lees meer

Vivienne de Vogel en Ellen van den Broek spreken tijdens Risicotaxatie langs de meetlat

14-03-2016

Donderdag 17 maart vindt het congres Risicotaxatie langs de meetlat plaats. Vivienne de Vogel (Hoofd afdeling Onderzoek) vertelt iets over Psychopathie, vrouwen en risicotaxatie – een zeldzame combinatie? en Ellen van den Broek (Hoofd behandeling) over Praktijk – risicotaxatie vanuit de patiënt bekeken.

Lees meer

Vivienne de Vogel spreekt over gender-responsieve behandeling

02-03-2016

Vivienne de Vogel, hoofd van de afdeling Onderzoek van De Forensische Zorgspecialisten, laat haar licht schijnen op het belang van gender-responsieve behandeling.

Lees meer