Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met een van onze persvoorlichters: Hiske Dibbets (tel. 030 - 275 82 55) of Sandra Eigeman (tel. 030 - 275 82 15).

Berichten (309)

Betere samenwerking tegen huiselijk geweld en kindermishandeling

13-07-2016

Veilig Thuis Flevoland, de politie en het Openbaar Ministerie (OM) gaan intensiever samenwerken om huiselijk geweld en kindermishandeling aan te pakken en waar mogelijk te voorkomen.

Lees meer

Contrabande (smokkelwaar) binnen tbs-klinieken

07-07-2016

Naar aanleiding van het ANP-bericht van 7 juli 2016 over contrabande in tbs-klinieken reageerde TBS Nederland, namens de tbs-klinieken in Nederland, als volgt:

Lees meer

Jaarpres(en)tatie 2015: Kwaliteit van zorg

07-07-2016

De Forensische Zorgspecialisten biedt menselijke oplossingen voor een veiliger samenleving. We dagen onszelf uit om ons brede palet aan kennis en diensten in de forensische zorg continu te verbeteren. Met veel aandacht voor kwaliteit en innovatie waarbij het maatschappelijk resultaat voorop staat.

Lees meer

Drukbezochte heropening

05-07-2016

Ruim 150 gasten hebben samen met de Van der Hoeven Kliniek de heropening gevierd. Gedurende een jaar is de locatie waar patiënten met een tbs-maatregel verblijven drastisch gerenoveerd. Hierdoor zijn patiënten en medewerkers, die een jaar tijdelijk elders gehuisvest zijn geweest, recent weer terugverhuisd naar de vertrouwde locatie.

Lees meer

Waagnieuws van juli 2016 is verstuurd

29-06-2016

Waagnieuws juli 2016 is verstuurd. Deze regionale nieuwsbrief van de Waag is voor verwijzers. Er staan de volgende onderwerpen in:

Lees meer

Interview in Jong aan de Amstel met een behandelaar van de Waag over jonge zedendelinquenten

22-06-2016

Onlangs is 'Jong aan de Amstel' van juli 2016 verschenen met als thema 'seksualiteit'. In deze nieuwe editie staat op pagina 7 een interview met Erik Lagendijk, behandelaar van de Waag Amsterdam. Hij vertelt over de behandeling van jonge zedendelinquenten bij de Waag. Hij zegt onder andere: ‘Hoe ingrijpend dit voor alle betrokkenen en hun families is, blijkt alleen al de logische vraag, waarom jongeren zulk gedrag vertonen. Dat antwoord is steeds zeer complex.’

Lees meer

De Waag en Stop it Now in radiodocumentaire BBC

21-06-2016

Op 19 juni 2016 heeft BBC World Radio de documentaire Treating the Sex Offender uitgezonden van de Britse journalist Rex Bloomstein. In het eerste deel van de documentaire gaat Bloomstein op bezoek bij de grootste gevangenis voor zedendelinquenten in het Verenigd Koninkrijk. In het tweede deel reist hij naar Nederland om te ontdekken hoe kinderporno-downloaders behandeld worden. Hij spreekt dan met Jules Mulder, de voormalig directeur van de Waag en voorzitter van Stop it Now Nederland, een telefonische hulplijn voor mensen met seksuele gevoelens voor kinderen.

Lees meer

Evelien van Dijk gestart als nieuwe directeur de Waag

16-06-2016

Bij de Waag, centrum voor ambulante forensische geestelijke gezondheidszorg (specialistische ggz), is Evelien van Dijk (1965) sinds kort in dienst getreden als nieuwe directeur. Met deze aanstelling is zij lid van het directieteam van De Forensische Zorgspecialisten waar de Waag onderdeel van is.

Lees meer