Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws met onze nieuwsbrief. Meld je hier aan!

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met Sandra Eigeman (030-275 82 15) en Astrid Goossens (030-275 82 55).

Berichten (347)

Training Static-Stable-Acute tijdens congres Antwerpen

16-03-2016

Morgen en overmorgen zal in Antwerpen aan de Thomas More Academie, in samenwerking met NL-ATSA, een tweedaags internationaal congres met de titel ‘At the Crossroads’ plaatsvinden. De huidige stand van zaken en wenselijke toekomstige ontwikkelingen met betrekking tot de behandeling van zedendelinquenten zal worden besproken door internationaal vooraanstaande experts in samenwerking met NL-ATSA.

Lees meer

Column: Raad voor de Kinderbescherming op bezoek

16-03-2016

​Vrijdagochtend. 09.00 uur: Volgende week een harde deadline van twee onderzoeken als gerechtelijk deskundige. Gelukkig had ik ze gisteren af: de laatste stukjes tekst zijn nu herlezen en ik verwerk de opmerkingen van mijn collega. En dan nu echt de laatste eindjes: de lay-out opmaken, printen, net niet genoeg tijd om nog te paraferen, want inmiddels staan er bezoekers in de hal.

Lees meer

Mira Mendel: 'Als een documentaire vragen oproept, heb je het goed gedaan.'

15-03-2016

Oktober vorig jaar is de documentaire Pijnlijk Bewijs uitgezonden door de NCRV. De documentaire gaf een unieke inkijk in het gecompliceerde werk van de medewerkers van de Forensische Polikliniek Kindermishandeling (FPKM). In Pijnlijk Bewijs kijkt men voor het eerst mee met de werkzaamheden bij de polikliniek: er worden kinderen gevolgd met onderzoek, medewerkers geïnterviewd maar ook komen er familieleden van onderzochte kinderen aan het woord. Mira Mendel, producer bij Interakt, heeft meegewerkt aan Pijnlijk Bewijs. Ze vertelt meer over haar betrokkenheid bij deze documentaire.

Lees meer

Vivienne de Vogel en Ellen van den Broek spreken tijdens Risicotaxatie langs de meetlat

14-03-2016

Donderdag 17 maart vindt het congres Risicotaxatie langs de meetlat plaats. Vivienne de Vogel (Hoofd afdeling Onderzoek) vertelt iets over Psychopathie, vrouwen en risicotaxatie – een zeldzame combinatie? en Ellen van den Broek (Hoofd behandeling) over Praktijk – risicotaxatie vanuit de patiënt bekeken.

Lees meer

Vivienne de Vogel spreekt over gender-responsieve behandeling

02-03-2016

Vivienne de Vogel, hoofd van de afdeling Onderzoek van De Forensische Zorgspecialisten, laat haar licht schijnen op het belang van gender-responsieve behandeling.

Lees meer

Forensische GGz anno 2016 - Vivienne de Vogel spreekt

19-02-2016

Op vrijdag 22 april 2016 vindt in de Rode Hoed in Amsterdam het jaarsymposium 'Forensische GGz Anno 2016 - de stand van zaken' plaats.

Lees meer

19 maart 2016: Open Dag TBS Nederland

01-02-2016

Op zaterdag 19 maart 2016 openen zeven forensisch psychiatrische centra en klinieken hun deuren voor het publiek. Voor bezoekers een unieke kans om een kijkje te nemen achter de muren en een antwoord te krijgen op vragen over tbs, behandeling en veiligheid.

Lees meer

26 januari 2016 - Festival Forensische Zorg

31-01-2016

Op 26 januari 2016 vindt de 8e editie van het Festival Forensische Zorg plaats, georganiseerd door het ministerie van Veiligheid en Justitie. Het centrale thema is dit jaar In Actie.

Lees meer