Risicotaxatie-instrument voor de Ambulante Forensische GGZ (RAF GGZ)

Doelstelling/onderwerp

Onderzoeken psychometrische eigenschappen van de RAF GGZ. Het Risicotaxatie-instrument voor de Ambulante Forensische GGZ Volwassenen (RAF GGZ; Van Horn, Wilpert, Eisenberg, Scholing & Mulder, 2013) is specifiek ontwikkeld voor risicotaxatie bij volwassenen (vanaf 18 jaar), die wegens (dreigend) politie en/of justitie contact geïndiceerd zijn voor ambulante forensische behandeling. Met de RAF GGZ wordt in vijf stappen de twaalf belangrijkste risicodomeinen in kaart gebracht voor de inschatting van het recidiverisico. De RAF GGZ levert informatie voor de inschatting van het recidiverisico en voor de formulering van behandeldoelen.

Onderzoekspopulatie

Mannen/vrouwen, volwassenen, poliklinisch, alle typen delicten.

Methodologie/instrumenten

Prospectief uitgevoerde taxaties met de RAF GGZ gekoppeld aan officiële recidivecijfers.

Betrokkenen DFZS

Mara Eisenberg (contactpersoon), Joan van Horn.

Referenties/Links

De RAF GGZ Volwassenen handleiding is niet los te bestellen. Deze is alleen te verkrijgen door middel van het volgen van de training. Voor inhoudelijke informatie over de RAF GGZ Volwassenen kunt u contact opnemen met de auteurs via: meisenberg@dfzs.nl.


Terug naar overzicht

Mara Eisenberg

Mara J. Eisenberg MSc., PhD student

Opleiding

Psycholoog (klinische psychologie); promotieonderzoek validatie van de RAF GGZ volwassenen en sinds 2007 werkzaam bij de Waag.

Expertise

Risicotaxatie, ambulante forensische populatie 

Primaire projecten

Links

Contact