Interne opleiding gz-psycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog

De Forensische Zorgspecialisten leidt eigen medewerkers op tot gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog. Dit zijn meerjarige trajecten die opleiden tot een beroep dat wettelijk is vastgelegd in de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG). De opleidingen zijn een vervolgopleiding voor afgestudeerde psychologen, pedagogen en geestelijke-gezondheidskundigen die werken bij De Forensische Zorgspecialisten of een onderdeel daarvan.

Theorie en praktijk

Onze ambulante tak de Waag en onze klinische tak de Van der Hoeven Kliniek verzorgen het praktijkdeel van de BIG-opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (gz-psycholoog), psychotherapeut en klinisch psycholoog. Deze postmaster- en specialistische opleidingsplaatsen zijn bestemd voor medewerkers van De Forensische Zorgspecialisten. Het grootste deel van de opleidingsplaatsen is te vinden bij de Waag. De medewerkers die aan de opleiding deelnemen, werken tijdens hun opleiding als behandelaar in een team of zorglijn. Gemiddeld werken zij 24 tot 32 praktijkuren per week, waarbij ze worden begeleid door volleerde gezondheidszorgpsychologen, psychotherapeuten en klinisch psychologen. Het theoretisch deel van de opleiding wordt verzorgd door RINO Noord-Holland en de stichtingen PDO-GGZ Utrecht en Leiden/Rotterdam (via de RINO Groep). De Forensische Zorgspecialisten zijn voor de RINO Groep en RINO Noord-Holland een erkende praktijkinstelling. Medewerkers die aan de opleiding deelnemen, volgen naast hun praktijkuren wekelijks een halve tot hele dag theoretische vakken.

Perspectieven en kwaliteit

Doordat De Forensische Zorgspecialisten een erkende praktijkinstelling zijn, kunnen we onze medewerkers een belangrijke stap in hun ontwikkeling en carrière bieden. Ze krijgen de gelegenheid zich verder te bekwamen en te specialiseren in het vak van behandelaar, en de gelegenheid om zich te profileren in wetenschappelijk onderzoek en management. Vanuit hun verschillende opleidingen brengen zij bovendien actuele kennis, kunde en visie op goede zorg mee. Zo werkt De Forensische Zorgspecialisten ook op deze manier permanent aan de kwaliteit van de zorg.

Birgit, P-opleider