Veelgestelde vragen 

Heb je een vraag? Wij hebben hieronder een aantal veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

Wie zijn De Forensische Zorgspecialisten?
De Forensische Zorgspecialisten legt zich toe op forensische zorg. Dat is zorg voor mensen met grensoverschrijdend of strafbaar gedrag. De Forensische Zorgspecialisten bestaat uit verschillende onderdelen die samen een breed scala aan kennis en diensten leveren.

De onderdelen van De Forensische Zorgspecialisten zijn de forensische polikliniek de Waag en de Van der Hoeven Kliniek. De Van der Hoeven Kliniek bestaat eveneens uit drie onderdelen: een kliniek voor tbs-patiënten, een kliniek voor klinische intensieve behandeling (KIB) en een afdeling langdurig intensieve zorg (LIZ).

Meer informatie over:


  Hoe kom ik in contact met De Forensische Zorgspecialisten?
  Heb je een vraag voor ons? Of wil je om een andere reden contact opnemen met De Forensische Zorgspecialisten? Dan kun je het contactformulier invullen en digitaal verzenden.
  De adresgegevens van de verschillende locaties van De Forensische Zorgspecialisten vind je op onze contactpagina.
  ​Mediavragen
  Journalisten kunnen contact opnemen met de persvoorlichter van De Forensische Zorgspecialisten:
  Sandra Eigeman:  030 - 275 82 15
  Wat doen De Forensische Zorgspecialisten op het gebied van onderzoek?

  De Forensische Zorgspecialisten zet sterk in op onderzoek. De focus ligt daarbij op wetenschappelijk onderzoek dat van direct belang is voor de behandelpraktijk, zoals het ontwikkelen en onderzoeken van risicotaxatie-instrumenten, de effectiviteit van onze behandelingen en verdieping van kennis over bepaalde groepen binnen de forensische geestelijke gezondheidszorg, zoals zedendelinquenten, vrouwen en jongeren. We zoeken hierbij steeds naar samenwerking en aansluiting met het forensische veld. Lees meer over de onderzoeksactiviteiten van De Forensische Zorgspecialisten. 

  Wat doen De Forensische Zorgspecialisten op het gebied van opleidingen?

  De Forensische Zorgspecialisten biedt vanuit de Forensische Academie opleidingen op het gebied van forensische zorg. Daarnaast werken we samen met universiteiten en hogescholen en spreken onze medewerkers regelmatig op congressen. We leiden intern op tot gz-psycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog. Lees meer over de activiteiten op het gebied van opleidingen. 

  Hoe gaan De Forensische Zorgspecialisten om met slachtoffers?

  Bij De Forensische Zorgspecialisten is slachtofferbeleid een belangrijk onderwerp. We onderhouden nauw contact met slachtoffer- en lotgenotenorganisaties. Alle behandelingen van de Waag en de Van der Hoeven Kliniek richten zich op het vergroten van maatschappelijke veiligheid, en daarmee op het voorkomen van nieuwe slachtoffers. Lees meer over aandacht voor slachtoffers.