Mariëtte Keijser per 27 april bestuurder bij De Forensische Zorgspecialisten

Terug naar overzicht

Categorie: Media

Gepubliceerd op 23-04-2018

Mariëtte Keijser is per 27 april 2018 de nieuwe bestuurder van De Forensische Zorgspecialisten (DFZS). Zij neemt hiermee het stokje over van Wouter van Ewijk die sinds juni 2013 de organisatie heeft aangestuurd.

DFZS levert kennis en diensten in de forensische zorg. Wij werken aan een samenleving waarin iedereen zich goed en veilig voelt. Onze organisatie bestaat uit twee onderdelen: de Waag en de Van der Hoeven Kliniek.

Mariëtte Keijser was sinds 2012 één van de bestuurders van Vivium Zorggroep, zorgspecialist gericht op ouderen in de regio Gooi en Vechtstreek en Amsterdam Zuid. Zij was daar verantwoordelijk voor 3300 medewerkers en 1200 vrijwilligers. Daarvoor was zij 11 jaar werkzaam als bestuurder bij Sevagram. Zij heeft een opleiding tot gezondheidswetenschapper gedaan en is haar loopbaan als verpleegkundige begonnen.

Mariëtte volgt Wouter van Ewijk op die in april 2018 afscheid neemt en met pensioen gaat. Wouter van Ewijk is sinds juni 2013 bestuurder van DFZS. De afgelopen jaren heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het in rustig vaarwater brengen van de organisatie en het creëren van kansen om op eigen kracht verder te gaan. Hij is als psychiater en bestuurder vele jaren in de GGZ werkzaam geweest waaronder als bestuurder bij VUmc en GGZ InGeest.

Gezien de ruime bestuurlijke ervaring van Mariëtte Keijser hebben wij er alle vertrouwen in dat zij op een zorgvuldige en deskundige wijze zal bijdragen aan het realiseren van alle uitdagingen waarvoor DFZS zich momenteel gesteld ziet.

Terug naar overzicht