Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws met onze nieuwsbrief. Meld je hier aan!

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met Sandra Eigeman (030-275 82 15) en Astrid Goossens (030-275 82 55).

Berichten (355)

Waar of niet waar: 5 stellingen over het leven in een tbs-kliniek

05-08-2021

Mogen patiënten in de Van der Hoeven Kliniek een mes gebruiken bij het koken? Moet je als sociotherapeut steeds op je hoede zijn in de kliniek? En wordt de hele instelling zwaar beveiligd? Over de tbs bestaan veel vooroordelen, ook omdat mensen niet weten wat er zich binnen de muren van een tbs-kliniek afspeelt. Tijdens de webinar ‘Werken bij de Van der Hoeven Kliniek’ begin dit jaar gaven onze sociotherapeuten en teamleiders Judith, Ana, Tom en Daan een kijkje in het leven binnen de Van der Hoeven Kliniek. Zij lichtten toe welke stellingen waar zijn, en welke helemaal niet.

Lees meer

Statement Geen Geweld in de ggz

19-07-2021

Het komt hard aan dat zorgverleners die zich met hart en ziel inzetten voor de gezondheid van onze cliënten zo ongekend hard worden getroffen. Wij leven mee met de Parnassia Groep. Geweld tegen hulpverleners is onacceptabel, ook in de ggz.

Lees meer

Campagne Werken in de Forensische Zorg

02-07-2021

Recent is het magazine 'Verder Kijken' van de campagne Werken in de Forensische Zorg gelanceerd. In het magazine komen verschillende collega's aan het woord. Zij vertellen enthousiast over het werken in de forensische zorg. Wat zijn hun drijfveren en waar zijn ze trots op?

Lees meer

2020, een jaar waar alles anders was - Jaarverslag De Forensische Zorgspecialisten

29-06-2021

In 2020 werd de wereld op zijn kop gezet. Patiënten konden minder op verlof, cliënten werden van de ene dag op de andere online behandeld, medewerkers verhuisden als dat kon naar hun thuiswerkkantoor. Het was een jaar van grote veranderingen, creatief zijn en doorbijten. Maar vooral van samen. Iets waar onze organisatie goed in is.

Lees meer

Rogier ter Hall over het BedrijfsOpvangTeam - De DFZS-podcast #6

22-06-2021

​In deze aflevering van de DFZS-podcast praten we met Rogier ter Hall over het BedrijfsOpvangTeam van De Forensische Zorgspecialisten. Rogier is preventiemedewerker binnen DFZS en coördinator van het BOT. Het BOT is een team dat medewerkers binnen onze organisatie opvangt na een ingrijpende gebeurtenis op de werkvloer.

Lees meer

TBS Nederland publiceert 'Cijfers en Bijzonderheden 2020'

15-06-2021

TBS Nederland heeft vandaag het overzicht ‘Cijfers en Bijzonderheden 2020’ gepubliceerd. Hierin zijn een aantal relevante cijfers over dat jaar en de daarbij behorende achtergrondinformatie verzameld en op een overzichtelijke wijze weergegeven.

Lees meer

Informatieavond 'Werken bij de Van der Hoeven Kliniek'

14-06-2021

Op dinsdag 6 juli a.s. opent de Van der Hoeven Kliniek haar deuren voor potentiële groepsleiders. Ben je in het bezit van een diploma SPH/MWD/HBO-V of Psychologie en ben je benieuwd of de Van der Hoeven Kliniek bij je past? Kom dan een kijkje nemen in onze kliniek en beoordeel zelf!

Lees meer

Spanningsregulatiespel als stimulans voor gedragsverandering

26-05-2021

Vorig jaar werd de Innovatiechallenge georganiseerd, een initiatief van De Forensische Zorgspecialisten dat een podium geeft aan ideeën van werknemers voor het innoveren en verbeteren van behandelingen. Dit leek GZ-psycholoog Floor de Nie de uitgelezen kans om zijn idee voor een spanningsregulatiespel, een idee waarop hij allang broedde, in te brengen. Zijn innovatie werd uiteindelijk verkozen als winnend concept voor de Waag: Floor krijgt, net als collega’s Ilvy Van der Hoeven, en Milo Oudenhoven en Freya van der Meer, financiële en praktische steun om zijn idee de komende jaren te realiseren. In afwachting van het prototype legt hij uit wat zijn concept inhoudt, hoe hij op het idee kwam en op welke manier het spel cliënten kan helpen bij het inzichtelijk maken van en het omgaan met hun spanning.

Lees meer