Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws met onze nieuwsbrief. Meld je hier aan!

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met Sandra Eigeman (030-275 82 15) en Astrid Goossens (030-275 82 55).

Berichten (364)

Tbs’ers op tournee

15-10-2021

De Van der Hoeven Kliniek gaat vanaf november op theatertour door Nederland. Bij deze tournee spelen tbs-patienten samen met medewerkers en buurtbewoners scènes waarin het thema ‘ontmoeting’ centraal staat. Deze theaterscenes worden gespeeld na vertoning van de documentaire Echo - theater in de tbs en er is een dialoog met de spelers.

Lees meer

Nannet Buitelaar over de relatie tussen ADHD en partnergeweld - de DFZS-podcast #8

14-10-2021

Nannet Buitelaar is psychiater bij de Waag Utrecht. In 2020 promoveerde zij aan het Radboudumc met het onderwerp ADHD en partnergeweld. In deze aflevering van de DFZS-podcast praten wij met haar over de correlatie tussen ADHD en partnergeweld, waarom het zo belangrijk is dat ADHD op tijd wordt gediagnosticeerd, en wat voor invloed ADHD op relaties kan hebben.

Lees meer

Interactieve kennismakingsavond bij de Van der Hoeven Kliniek

13-10-2021

Op donderdag 18 november a.s. opent de Wierde (Van der Hoeven Kliniek) haar deuren voor potentiële groepsleiders. Ben je in het bezit van een diploma in SPH/MWD/HBO-V of Psychologie en ben je benieuwd of de Van der Hoeven Kliniek bij je past? Kom dan een kijkje nemen in onze kliniek en beoordeel zelf!

Lees meer

Socialrun 2021: wandelen, fietsen en hardlopen voor inclusiviteit

29-09-2021

Tijdens de 10de Socialrun-editie deze maand, heeft het team van De Forensische Zorgspecialisten gewandeld, gefietst en hardgelopen voor inclusiviteit. Het doel? Met z’n allen in één week 555 kilometer afleggen. Dit werd niet enkel behaald, maar we gingen zelfs tot 2235 kilometer, een geweldige prestatie die de drie locaties van de Van der Hoeven Kliniek met elkaar verbond.

Lees meer

De Waag Dordrecht organiseert 3 november een netwerkdag

28-09-2021

Sinds februari dit jaar is de forensische polikliniek de Waag verhuisd naar een grotere locatie binnen Dordrecht, tegenover het centraal station op de Burgemeester de Raadtsingel. Deze stap was nodig omdat de vraag naar forensische zorg toeneemt en we op de nieuwe locatie optimaal bereikbaar zijn voor cliënten uit Rotterdam Zuid, de Zuid-Hollandse eilanden/Zeeland en noordwest Brabant.

Lees meer

Aanstelling Vivienne de Vogel als bijzonder hoogleraar Forensische Zorg Universiteit Maastricht

13-09-2021

Op 1 september 2021 is dr. Vivienne de Vogel gestart als bijzonder hoogleraar op de leerstoel Forensische zorg bij de Faculteit van ‘Psychology and Neuroscience’ bij de Universiteit Maastricht. De Vogel richt haar onderzoek op verdere verbetering van de kwaliteit van forensische zorg op gebied van onder andere risicotaxatie, behandeling, het werk van zorgprofessionals en continuïteit in de zorg.

Lees meer

Documentaire Echo: theater in de tbs

10-09-2021

​“Wie denkt dat de behandelaren tbs’ers op veilige afstand houden, heeft het mis. Er ontstaat juist vaak een close relatie tussen patiënt en hulpverlener waarin ook behandelaren zich van hun kwetsbare kanten laten zien.” Luke, groepsleider tbs-kliniek

Lees meer

Niek Geerdink en Amanda Oosterwijk over psychoses - de DFZS-podcast #7

17-08-2021

Niek Geerdink is hoofd behandeling en Amanda Oosterwijk is in opleiding tot klinisch psycholoog bij de Voorde, de locatie van de Van der Hoeven Kliniek in Amersfoort. In deze aflevering van de DFZS-podcast vertellen zij over psychoses.

Lees meer