Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Berichten (42)

Tbs-behandeling bewezen effectief

24-08-2016

Uit onderzoek van onder meer onderzoekers van De Forensische Zorgspecialisten dat eind augustus 2016 is gepubliceerd, blijkt dat de tbs behandeling effect heeft.* Dit is het eerste gecontroleerde onderzoek naar de tbs-behandeling. Dit wil zeggen dat de tbs-patiënten afgezet worden tegen een groep vergelijkbare mannen uit de gevangenis die geen behandeling hebben ondergaan.

Lees meer

Wijziging in financiering FPKM

22-08-2016

De financiering van forensisch-medisch onderzoek bij de FPKM voor verwijzers uit de medische sector is veranderd. Vanaf medio 2016 worden de kosten van forensisch-medisch onderzoek voor medische verwijzers weer volledig vergoed via de subsidie die de FPKM voor deze onderzoeken ontvangt van het ministerie van VWS. Medische verwijzers – zoals medewerkers van Veilig Thuis, kinderartsen, vertrouwensartsen, huisartsen, jeugdhulpverleners of algemeen forensisch artsen - kunnen hun onderzoeksvraag nu direct bij de FPKM indienen en ontvangen daarvoor geen factuur.

Lees meer

Agressieregulatie op Maat Jeugd Ambulant (ARopMaat Jeugd) erkend

03-08-2016

Op 24 juni 2016 heeft de Erkenningscommissie Justitiële Interventies ARopMaat Jeugd Ambulant beoordeeld. Het resultaat hiervan is dat de interventie is erkend als ‘goed onderbouwd.’ Agressie Regulatie op Maat Jeugd Ambulant (ARopMaat Jeugd) is bedoeld voor jongeren met (ernstige) agressieproblematiek van 12 tot 16 jaar en wordt bij de Waag aangeboden.

Lees meer

International Perspectives on Violence Risk Assessment

21-07-2016

Onlangs verscheen het boek International Perspectives on Violence Risk Assessment. In dit boek wordt vanuit meer dan 15 landen de stand van zaken gepresenteerd op gebied van risicotaxatie van geweld.

Lees meer

Symposium ‘Weer op de rails’

18-07-2016

Op donderdag 10 november organiseert KIB Nederland een symposium over het voorkomen en omgaan met complexe situaties waar cliënten, naasten en hulpverleners dreigen vast te lopen vanwege ernstige psychiatrische- en gedragsproblematiek.

Lees meer

Betere samenwerking tegen huiselijk geweld en kindermishandeling

13-07-2016

Veilig Thuis Flevoland, de politie en het Openbaar Ministerie (OM) gaan intensiever samenwerken om huiselijk geweld en kindermishandeling aan te pakken en waar mogelijk te voorkomen.

Lees meer

Contrabande (smokkelwaar) binnen tbs-klinieken

07-07-2016

Naar aanleiding van het ANP-bericht van 7 juli 2016 over contrabande in tbs-klinieken reageerde TBS Nederland, namens de tbs-klinieken in Nederland, als volgt:

Lees meer

Jaarpres(en)tatie 2015: Kwaliteit van zorg

07-07-2016

De Forensische Zorgspecialisten biedt menselijke oplossingen voor een veiliger samenleving. We dagen onszelf uit om ons brede palet aan kennis en diensten in de forensische zorg continu te verbeteren. Met veel aandacht voor kwaliteit en innovatie waarbij het maatschappelijk resultaat voorop staat.

Lees meer