Publicaties

Berichten (31)

Nieuwe publicatie online: vergelijking van delictplegers en niet-delictplegers Stop it Now!

08-07-2020

Onlangs heeft The Journal of Forensic Practice een nieuw artikel online gepubliceerd waarin Julia Wilpert (onderzoekster DFZS/de Waag) en Ellen Janssen (teambegeleider bij Stop it Now!) kijken naar overeenkomsten en verschillen tussen delictplegers en niet-delictplegers die contact opnemen met hulplijn Stop it Now!

Lees meer

Nieuwsbrief Ketenveldnorm maart 2020

24-03-2020

​De nieuwe editie van de nieuwsbrief rondom de Ketenveldnorm Pilot Midden-Nederland staat voor je klaar! In deze nieuwsbrief lees je meer over de pilotregio's in 2020, nieuwe instroom en de levensloopteams delen ervaringen.

Lees meer

Nieuwsbrief Van der Hoeven Kliniek december 2019 verstuurd

02-12-2019

De nieuwsbrief van de Van der Hoeven Kliniek van december 2019 is verstuurd. Met deze nieuwsbrief houden wij onze relaties op de hoogte van de ontwikkelingen in de organisatie. In deze editie onder andere de volgende onderwerpen: -De Van der Hoeven Kliniek zet zich in voor goede contacten met de buurt; Linda Daneel vertelt in een interview hoe de kliniek dat doet. -Jubileum bij de Van der Hoeven Kliniek: tien jaar locatie de Voorde. Op 18 oktober vierde de Voorde zijn tienjarige bestaan. Een kort verslag van de middag. -Tweede afdeling Klinische Kortdurende Behandeling (KKB) geopend in de Van der Hoeven Kliniek; een interview met hoofd behandeling Sabine Noom.

Lees meer

WaagNieuws september 2019 verzonden

23-09-2019

Op 23 september is de WaagNieuws van september 2019, verzonden. In de tweede editie van dit 2019 de volgende onderwerpen: de Waag start met een cliëntenpanel. Nienke Sweers is projectmanager bij de Waag en aanspreekpunt voor het panel. In een interview legt ze uit waarom het cliëntenpanel belangrijk is. Lisa Tober is de nieuwe regiomanager van de Waag voor Midden-Nederland. In een interview vertelt ze onder andere: ‘De veelzijdigheid van dit werk spreekt me erg aan.’ PIBB is een unieke aanpak om huiselijk geweld te stoppen. Hester Mobach, behandelaar van de Waag Amsterdam, vertelt wat deze behandeling inhoudt. ‘De Waag maakt samen met zorginstellingen Altra, Blijf en Bright GGZ deel uit van een integraal behandelteam tegen huiselijk geweld.’

Lees meer

Jules Mulder over pedofielen en misbruikplegers

30-08-2019

​In de media en op straat gaan veel ideeën rond over pedofielen: ze zijn gevaarlijk, ze plegen delicten en zijn een voortdurend gevaar voor onze kinderen. Maar wat is pedofilie eigenlijk en wat klopt er van deze vooroordelen? Wie van hen plegen seksueel misbruik? Kunnen we wat doen om hen te helpen te leven met hun voorkeur én seksueel misbruik te voorkomen?

Lees meer

Cijfers en bijzonderheden 2018 van TBS Nederland

10-07-2019

TBS Nederland heeft in het overzicht ‘Cijfers en bijzonderheden 2018’ een aantal relevante cijfers over dat jaar en de daarbij behorende achtergrondinformatie verzameld en op een overzichtelijke wijze weergegeven. Zo blijkt uit de cijfers dat er in 2018 in totaal 70.000 verlofbewegingen waren van tbs’ers. Er was dat jaar geen enkele onttrekking tijdens begeleid verlof.

Lees meer

Nieuwsbrief Ketenveldnorm mei 2019

28-05-2019

In deze nieuwsbrief geven we een update rondom de pilot Ketenveldnorm in Midden-Nederland. Lees in de nieuwsbrief meer over de volgende onderwerpen: levensloopteams van start, het aanmeldportal is geopend, werkgroepen aan het werk, aanmeldcommissie gevormd, voorlopige proces ketenveldnorm en hoe u zich online aanmeldt voor de netwerkbijeenkomst.

Lees meer

Eerste nieuwsbrief Van der Hoeven Kliniek verzonden

18-09-2018

​Op 18 september is de eerste nieuwsbrief van de Van der Hoeven Kliniek verzonden. Met deze nieuwsbrief houden wij onze relaties op de hoogte van de ontwikkelingen in de organisatie. In deze editie komt onder andere aan bod: -Het Pieter Baan Centrum en de Van der Hoeven Kliniek hebben goed samengewerkt bij het opzetten van Unit 3. Een pilot om moeilijk onderzoekbaren te motiveren om mee te werken aan een dagprogramma of gesprekken. Ellen van den Broek, hoofd behandeling bij de van der Hoeven Kliniek, was betrokken bij het opzetten van de pilot. Ze vertelt er meer over in de nieuwsbrief.

Lees meer