Meer over De Forensische Zorgspecialisten

De Forensische Zorgspecialisten levert kennis en diensten in de forensische zorg. Wij werken aan een samenleving waarin iedereen zich goed en veilig voelt. Onze organisatie bestaat uit twee onderdelen: de Waag en de Van der Hoeven Kliniek.

De organisatiestructuur

De stafafdelingen van De Forensische Zorgspecialisten ondersteunen de drie organisatieonderdelen op het gebied van human resources (HR), kwaliteit, planning & control, juridische zaken, facilitaire dienstverlening, marketing, communicatie en relatiemanagement.

Organigram van De Forensische Zorgspecialisten

Aan het hoofd van de Forensische Zorgspecialisten staat Wouter van Ewijk. Hij is bestuurder bij de organisatie sinds 17 juni 2013.

Wouter van Ewijk voltooide in 1977 zijn studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 1982 rondde hij aan dezelfde universiteit zijn specialisatie psychiatrie af. Van Ewijk behaalde in 2004 een MBA aan de IBO Business School. In het verleden was hij onder andere lid van de raad van bestuur van het VU medisch centrum (VUmc), voorzitter van de raad van bestuur van GGZ Ingeest en voorzitter van de raad van bestuur bij De Geestgronden.

Kwaliteit

TÜV Rheinland heeft de werkprocessen van de verschillende onderdelen van De Forensische Zorgspecialisten beschreven en ISO-9001 gecertificeerd. Er is voor ISO-certificatie gekozen, omdat deze methode het mogelijk maakt om het behandelproces bij het certificeren centraal te stellen; het behandelen van mensen met strafbaar gedrag of mensen die een gevaar zijn voor zichzelf of hun omgeving, is immers een van de belangrijkste activiteiten van De Forensische Zorgspecialisten.

De Van der Hoeven Kliniek en de Waag zijn in 2007 gecertificeerd. De ondersteunende diensten volgden in 2011.