Meer over De Forensische Zorgspecialisten

De Forensische Zorgspecialisten levert kennis en diensten in de forensische zorg. Wij werken aan een samenleving waarin iedereen zich goed en veilig voelt. Onze organisatie bestaat uit twee onderdelen: de Waag en de Van der Hoeven Kliniek.

De organisatiestructuur

De stafafdelingen van De Forensische Zorgspecialisten ondersteunen de drie organisatieonderdelen op het gebied van human resources (HR), kwaliteit, planning & control, juridische zaken, facilitaire dienstverlening, marketing, communicatie en relatiemanagement.

Organigram van De Forensische Zorgspecialisten

Aan het hoofd van De Forensische Zorgspecialisten staat Mariëtte Keijser. Zij is sinds 27 april 2018 bestuurder bij de organisatie. Mariëtte Keijser voltooide de opleiding tot gezondheidswetenschapper en is haar loopbaan als verpleegkundige begonnen. Zij was sinds 2012 één van de bestuurders van Vivium Zorggroep. Daarvoor was zij 11 jaar werkzaam als bestuurder bij Sevagram.

Kwaliteit

TÜV Rheinland heeft de werkprocessen van de verschillende onderdelen van De Forensische Zorgspecialisten beschreven en ISO-9001 gecertificeerd. Er is voor ISO-certificatie gekozen, omdat deze methode het mogelijk maakt om het behandelproces bij het certificeren centraal te stellen; het behandelen van mensen met strafbaar gedrag - of mensen die een gevaar zijn voor zichzelf of hun omgeving -, is immers een van de belangrijkste activiteiten van De Forensische Zorgspecialisten.

De Van der Hoeven Kliniek en de Waag zijn in 2007 gecertificeerd. De ondersteunende diensten volgden in 2011.