‘We vinden het belangrijk om kennis en ervaring met anderen te delen’

Onze
missie

Opleidingen

De Forensische Zorgspecialisten vindt het belangrijk om hun kennis en ervaring met anderen te delen. De Forensische Academie biedt opleidingen op het gebied van forensische zorg. We werken samen met universiteiten en hogescholen, spreken op congressen en leiden intern op tot gz-psycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog.

Forensische Academie

De Forensische Academie biedt toonaangevende opleidingen en trainingen op het gebied van forensische zorg. De nadruk ligt daarbij op risicotaxatie en risicomanagement. De opleidingen zijn een directe vertaling van de kennis en ervaring van de onderzoekers en behandelaren van De Forensische Zorgspecialisten, en worden voortdurend geactualiseerd. De Forensische Academie is een structurele samenwerking tussen De Forensische Zorgspecialisten en de RINO Groep. 

Samenwerking met universiteiten en hogescholen

De Forensische Zorgspecialisten werken samen met onder andere de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit (VU). Onderzoekers van De Forensische Zorgspecialisten verzorgen daar onderwijs, en promovendi en onderzoekers van beide universiteiten verrichten bij ons (promotie)onderzoek. Onze onderzoekers geven ook gastcolleges op verschillende hogescholen. Daarnaast werken zij internationaal samen met toonaangevende wetenschappers, en spreken zij op (internationale) congressen, of geven daar workshops of lezingen. Studenten van verschillende universiteiten en hogescholen lopen bij ons (onderzoeks)stages. 

Interne opleidingen

De Forensische Zorgspecialisten leiden eigen medewerkers op tot gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog. Dit zijn meerjarige trajecten die opleiden tot een beroep dat wettelijk is vastgelegd in de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG). De opleidingen zijn een vervolgopleiding voor afgestudeerde psychologen, pedagogen en geestelijke-gezondheidskundigen die werken bij De Forensische Zorgspecialisten of een onderdeel daarvan. 


Birgit, P-opleider