Onderzoek binnen De Forensische Zorgspecialisten

De Forensische Zorgspecialisten steekt veel energie in onderzoek. Zo doen we onderzoek naar de beste risicotaxaties voor onze cliënten en patiënten. En naar de effectiviteit van onze behandelingen. We hebben daarvoor een eigen afdeling onderzoek en werken samen met universiteiten en forensische instellingen.

Ontwikkeling en onderzoek

De Forensische Zorgspecialisten hebben een duidelijke focus op innovatie en kwaliteit. Daarom zetten we sterk in op expertiseontwikkeling en onderzoek. De focus van de afdeling onderzoek ligt op wetenschappelijk onderzoek dat van direct belang is voor de behandelpraktijk.

Risicotaxatie instrumenten

We richten ons naast onderzoeksprojecten onder meer op het ontwikkelen en onderzoeken van risicotaxatie-instrumenten voor risicofactoren en beschermende factoren. We hebben een overzicht van onze instrumenten op het gebied van volwassenen en jeugd.

Medewerkers

Wij hebben een overzicht van de medewerkers van de afdeling onderzoek van De Forensische Zorgspecialisten. De afdeling heeft een duidelijke focus op innovatie en kwaliteit. De afdeling richt zich op wetenschappelijk onderzoek dat van direct belang is voor de behandelpraktijk.

Trainingen

Onze experts delen graag hun kennis. Zo verzorgen ze via de RINO Groep trainingen in risicotaxatie en daarmee in de toepassing van onder andere de HCR-20V3, SAPROF, FAM, Static/Stable/Acute, J-SOAP D en RAF-GGZ.

Vivienne de Vogel, Hoofd Onderzoek