Onderzoek binnen De Forensische Zorgspecialisten

De Forensische Zorgspecialisten hebben een duidelijke focus op innovatie en kwaliteit. Daarom zetten we sterk in op expertiseontwikkeling en onderzoek. Zo doen we onderzoek naar de beste risicotaxaties voor onze cliënten en patiënten. En naar de effectiviteit van onze behandelingen. We hebben daarvoor een eigen afdeling Onderzoek en werken samen met universiteiten en andere forensische instellingen.

Ontwikkeling en onderzoek

De afdeling Onderzoek richt zich op onderzoeksprojecten die van direct belang zijn voor de behandelpraktijk. Daarnaast zoeken we in onze bezigheden graag naar samenwerking met en aansluiting bij het forensische veld.

Risicotaxatie-instrumenten

Een belangrijk deel van onze onderzoeksprojecten is gereserveerd voor het ontwikkelen en onderzoeken van risicotaxatie-instrumenten. Hier vindt u een toelichting van een aantal van de instrumenten waar wij mee gewerkt hebben.

Medewerkers

Hier vindt u een overzicht van de medewerkers van de afdeling Onderzoek. Van alle medewerkers staat beschreven wat hun expertisegebied is en bij welke onderzoeksprojecten zij betrokken zijn.

Trainingen

Onze experts delen graag hun kennis. Zo verzorgen ze onder andere via de RINO Groep trainingen in risicotaxatie van bijvoorbeeld de HCR-20V3, FAM, Static/Stable/Acute, J-SOAP D en RAF GGZ.

Vivienne de Vogel, Hoofd Onderzoek