De Waag

Berichten (50)

Eigen plek voor de Waag in Groningen

06-04-2021

Na een aantal jaren te gast te zijn geweest bij Reclassering Nederland, heeft de Waag Groningen nu een eigen polikliniek! Na een snelle en intensieve verbouwingsperiode past onze locatie nu bij ons groeiende en dynamische team.

Lees meer

Belangrijke mededeling voor cliënten en verwijzers Salland Zorgverzekeringen, ZorgDirect en HollandZorg - ENO

22-01-2021

Vanaf heden kunnen wij helaas geen nieuwe cliënten van Salland Zorgverzekeringen, ZorgDirect en HollandZorg - ENO in behandeling nemen. De reden hiervoor is dat Stichting De Forensische Zorgspecialisten, waar de Waag onderdeel van uit maakt, voor 2021 nog geen contract heeft afgesloten met deze verzekeraar.

Lees meer

Update maatregelen rondom het coronavirus bij de Waag

15-12-2020

Wij gaan door met het aanbieden van onze behandelingen. Vaak zal het gaan om een combinatie van face to face behandelingen, (beeld)bellen en eHealth. Groepsbehandelingen worden individueel voortgezet. Soms toch nog in combinatie met een groepsbehandeling, maar dan altijd via beeldbellen.

Lees meer

Nieuwe vestiging van de Waag in Dordrecht

04-12-2020

Op 1 februari 2021 zal de nieuwe vestiging van de Waag in Dordrecht openen. Een van de behandelaren die daar gaat werken, is Kasandra van de Hoog. Ze vertelt: ‘De Waag zit al een paar jaar in het gebouw van de reclassering in Dordrecht en huurt daar een aantal kamers. Ondertussen is de vraag naar forensische zorg in Dordrecht blijven groeien.

Lees meer

De Waag opent een nieuwe vestiging in Dordrecht

17-11-2020

Per 1 februari 2021 gaan de deuren van ons nieuwe pand in Dordrecht open voor cliënten en verwijzers. Dichtbij de cliënt de juiste behandeling aanbieden is een van de belangrijkste redenen voor de Waag om zich te vestigen in Dordrecht.

Lees meer

Promotie psychiater Nannet Buitelaar: ADHD hangt samen met een hogere frequentie van zowel psychologisch als fysiek partnergeweld

29-06-2020

Vrijdag 3 juli 2020 promoveert Nannet Buitelaar, als psychiater verbonden aan de Waag – polikliniek voor forensische GGZ - op de relatie tussen ADHD en partnergeweld aan het Radboudumc. Partnergeweld komt vaak voor in de samenleving en heeft ernstige consequenties voor daders, slachtoffers en kinderen. Eerdere studies lieten weinig effectiviteit zien van de behandeling van partnergeweld. Het is daarom belangrijk om te focussen op behandelbare risicofactoren voor partnergeweld. De drie belangrijkste bevindingen van dit promotieonderzoek zijn dat ADHD samenhangt met een hogere frequentie van zowel psychologisch als fysiek partnergeweld, dat de diagnose ADHD vaak gemist wordt bij daders van partnergeweld en dat partnergeweld afneemt wanneer plegers van partnergeweld met ADHD daarvoor worden behandeld.

Lees meer

Maatregelen rondom het coronavirus bij de Waag

15-06-2020

Als je voor jouw behandeling naar één van onze locaties komt, of thuis behandeling of begeleiding krijgt (outreachende zorg) verandert er voor jou iets vanwege het coronavirus. Wij gaan door met onze behandelingen, maar dit zal vooral op afstand plaatsvinden. We doen er alles aan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Wij volgen hierbij de RIVM richtlijnen en handelen conform de landelijke kabinetsmaatregelen.

Lees meer

Minister Dekker op werkbezoek bij de Waag

30-04-2020

Vandaag heeft minister Dekker een werkbezoek gebracht aan de Waag in Den Haag. Hij was benieuwd hoe wij in deze tijd onze cliënten die problemen hebben op het gebied van huiselijk geweld, agressie en zeden behandelen. Hoe gaan we bij de Waag om de coronamaatregelen en op welke wijze kunnen we onze cliënten toch goed behandelen?

Lees meer